Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pomoc se vždy nevyplácí

LOUNY – Podvedená seniorka, Krádež postřiků, Podvod, Poškození  

Podvedená seniorka
Dne 6. 8. 2009 se dosud neznámý pachatel pod záminkou, že potřebuje vodu do chladiče, vloudil do domu poškozené seniorky v Cítolibech, kdy následně v nestřeženém okamžiku odcizil poškozené finanční hotovost. Dalším šetřením bylo zjištěno, že muži pomáhaly další dvě ženy, které vnikly do domu a ze skříně v ložnici odcizily tuto finanční hotovost. Způsobená škoda byla vyčíslena na 88 000 Kč.

Jak  se chovat bezpečně  doma
1. Nikdy neotvírejte dveře,  nevíte-li, kdo je za  nimi.
2. Do bytu vpusťte pouze ty,  které dobře  znáte  nebo  se vám důvěryhodně prokáží.  I na pohled sympatický  člověk nemusí mít vždy  dobré   úmysly. Cizí  lidi nikdy nevpouštějte do bytu!
3. Na dveřích  nebo  zvonku  je dobré  psát jmenovku v množném čísle nebo  v mužském   rodu.
4. Buďte  opatrní, nevěřte každému,  kdo  vás za dveřmi požádá o   pomoc.
5. Zamykejte vchodové  dveře. Pokud  bydlíte v přízemním  bytě nebo  rodinném  domku, nezapomeňte zavírat  okna.
6. Byt zavírejte a zamykejte,   i  když  jdete třeba jen k sousedce, do sklepa nebo jen s odpadky.
7. Čekáte-li  příchod cizího  člověka,  požádejte někoho z blízkých  nebo přátel, aby  byl s  vámi doma.
8. Nebuďte důvěrní  ani k různým  podomním  prodejcům, kteří nabízí  zdánlivě  levné zboží.

Jak zvýšit své  bezpečí
1. Pořiďte  si panoramatické   kukátko a pojistný řetízek. Kukátko vám  umožní vidět  široký prostor za vašimi  dveřmi a díky  pojistnému  řetízku můžete vyřídit některé  záležitosti  v  relativním  bezpečí.
2. Nemějte  doma více peněz  v hotovosti nebo cenné   věci, pokud nevlastníte dobře ukrytý  trezor.
3. Noste  u sebe jen nezbytnou  peněžní hotovost.   Pokud potřebujete vybrat  nebo uložit více peněz, vezměte  raději s sebou někoho blízkého.
4. Nikdy se před nikým  nechlubte kolik  máte  peněz,  ani svým majetkem.
5. Nepůjčujte  peníze cizím lidem a nedávejte ani   žádné zálohy podomním  prodejcům.

Krádež postřiků
V době od 5. 8. 2009 do 6. 8. 2009 se dosud neznámý pachatel v Liběšicích, v areálu statku firmy Demorra, po vypáčení visacího zámku u vrat areálu, dostal ke skladu zemědělských postřiků, kde nezjištěným předmětem vystříhal otvor do kovových vrat od skladu, ze kterého následně odcizil chemikálie a postřiky různých druhů a značek. Způsobená škoda byla vyčíslena na 205 325 Kč.

Podvod
Dne 6. 8. 2009 si obviněná převzala usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin „Podvod“, kterého se dopustila tím, že jako zaměstnankyně Městského úřadu Louny, Odboru sociálních věcí, v období od 18. 2. 2009 do 21. 4. 2009, prostřednictvím své známé, které sdělila, že má svůj účet obestavený exekucí, si nechala poslat na její účet a v jednom případě na účet jejího syna peníze určené jako dávky mimořádné okamžité pomoci osobám v hmotné nouzi, aniž by tyto osoby o dávky okamžité pomoci v hmotné nouzi žádaly a o žádosti o dávky věděly. Celková škoda byla vyčíslena na 57 108 Kč.

Poškození chmelnice
V době od 4. 8. do 6. 8. 2009 poškodil dosud neznámý pachatel část chmelnice v obci Vidhostice a to tím, že ustřihnul kotvící lana. Tímto došlo k položení čtyř řad chmelnice. Způsobená škoda byla vyčíslena na 21 000 Kč.

vytisknout  e-mailem