Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pomocí klíčů kradl v bytě

MOST - Klíče odcizil nepozorovaně ženě na lavičce; Na zastávce napadl jiného muže pěstmi a kopanci. 

Na lavičce ženu okradl o klíče, vnikl do jejího bytu a vzal peníze
Policisté obvodního oddělení vypátrali filutu, který okradl starší ženu. Vzal jí klíče a poté vnikl do jejího bytu. Žena seděla na lavičce a nevšimla si, že jí někdo nepozorovaně odcizil klíče od bytu, které ležely vedle ní. Podnikavec následně vešel za pomocí odcizených klíčů do nedalekého domu a našel i byt. Stihl sledovat i to, zda žena sedí stále na lavičce. V bytě odcizil dvě peněženky s hotovostí a doklady. V kuchyni pak cizí klíče ponechal. Odcizené peníze utratil prý za jídlo a pití. Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Muž už v minulosti kradl a byl za to dosouzen. Poškozená vyčíslila škodu na částku dva tisíce korun.

Drogu distribuovala v Janově
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 29letou ženu z Litvínovska. Podle výsledků šetření kriminalistů z toxi týmů měla obviněná v letošním roce obstarat a následně zdarma poskytnout nejméně ve dvou případech přesně nezjištěné množství psychotropní látky metamfetamin. Drogu jiné osobě poskytla v Janově. Obviněnou policie stíhá na svobodě.

Na zastávce bezdůvodně napadl jiného pěstí i kopanci
Záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví si od hamerských policistů odnesl 25letý muž z Litvínova. Ten měl na zastávce autobusu městské hromadné dopravy napadnout bez jakéhokoliv důvodu 34letého muže. K incidentu došlo v pozdně nočních hodinách. Útočník poškozenému dal několik ran sevřenou pěstí do oblasti hlavy a poté do něj opakovaně kopl. Napadený muž utrpěl drobné poranění, lékařské ošetření ale nevyhledal. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení. Podezřelý byl již v minulosti za výtržnost odsouzen.

Okradla nakupující, kterou znala
Příležitost využila jedna žena, která měla v obchodě okrást jinou nakupující. Ta byla v centru města Mostu v prodejně s oděvy a na chvilku si odložila svoji kabelku. Druhá žena této skutečnosti využila a v nestřeženém okamžiku se kabelky zmocnila a poté z prodejny kvapem zmizela. Poškozená na krádež přišla záhy, ale nová majitelka kabelky byla již pryč. Okradená tak přišla i o peníze, doklady, mobilní telefon, klíče a další osobní věci, vše v hodnotě 7300 korun. Policie mobil zajistila a vrátila ho poškozené. Mostečance ve věku 49 let sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Kde skončily ostatní věci, podnikavá Mostečanka policii neuvedla.

nprap. Ludmila Světláková
Most 22. června 2017

vytisknout  e-mailem