Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pomohli občané

PELHŘIMOVSKO: Trezor se stal pachatelům osudným. 

Jetřichovec - V pondělí ráno, půl hodiny před pátou, se v poklidné vesničce Jetřichovec na Pacovsku odehrávala scéna jako z nějakého akčního filmu. V této době většina občanů spí, ale někteří již v takto časných hodinách chvátají do práce. A právě tento okamžik se stal osudným pro dva muže, kteří se vloupali do prodejny smíšeného zboží v uvedené vesnici. Pachatelé vnikli za pomoci donesených nástrojů do prodejny a dále kladivem vybourali otvor do stěny mezi prodejním prostorem a skladem prodejny a dostali se až k zabudovanému trezoru. Stěnu trezoru rozpárali a vzniklým otvorem odcizili několik desítek tisíc korun.
      
         Díky všímavým občanům se podařilo pachatele dopadnout přímo na místě. Ženě, která tudy projížděla na kole do práce, se zdál hluk vycházející z prodejny , divný a podezřelý. Proto po příjezdu do zaměstnání zavolala na linku 158. Pacovští policisté, kteří na místo přijeli, zadrželi jednoho pachatele ve vozidle u prodejny i s částí lupu. Druhý pachatel však z místa činu utekl. Ale ani on neměl šanci. Policisté věděli o koho se jedná a tak při pátrací akci, kde se projevila hlavně  vynikající místní znalost pacovských policistů, pachatele v dopoledních hodinách zadrželi v Pacově i s odcizenými penězi.
     
        Dvěma pachatelům z Příbrami ve věku 26 a 29 let bylo sděleno  ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Jeden z pachatelů byl již za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen.
     
         Občanům, kteří pomohli svým příkladným a včasným rozhodnutím při dopadení pachatelů, patří upřímné poděkování.
 
por. Bc. Hana Kotková
 
 
Odkazy do noveho okna

odcizená fin.hotovost

odcizená fin.hotovost 

Detailní náhled

odcizená fin.hotovostII

odcizená fin.hotovostII 

Detailní náhled

odcizená fin.hotovostIII

odcizená fin.hotovostIII 

Detailní náhled

trezorII

trezorII 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem