Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pomohli při záchraně života

Prachatice – Buk – Otec se synem neváhali ani vteřinu, aby poskytli první pomoc mladému řidiči u dopravní nehody. 

V sobotu dne 3. prosince 2022 před jednou hodinou ranní došlo k vážné dopravní nehodě na silnici II. třídy číslo 145, mezi obcemi Vimperk a Buk, při které řidič osobního vozidla VW Tiguan dostal vlivem nepřiměřené rychlosti na namrzlé komunikaci smyk a následně vyjel mimo vozovku, kde čelně narazil do stromu. Při dopravní nehodě utrpěl vážná zranění.

Neobvyklých sněhových stop na namrzlé komunikaci si naštěstí všimnul řidič Petr Fleischmann, který projížděl uvedeným úsekem se svým otcem Petrem Fleschmannem. Otočil své vozidlo a pak oba spatřili havarovaný vůz u stromu, uvnitř kterého nalezli zraněného řidiče. Zatímco jeden z mužů volal na zdravotnickou záchrannou službu, druhý sledoval životně důležité funkce zraněného, a to až do doby příjezdu záchranářů. Za příkladné oběma je i to, že nezapomněli své vozidlo ve tmě řádně označit výstražným trojúhelníkem.

Oběma mužům za jejich všímavost a včasné poskytnutí první pomoci, bez které by mladý řidič na místě pravděpodobně nepřežil, patří veliké poděkování.

por. Bc. Martina Joklová

12. prosince 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem