Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pomozte chytit zloděje!

BRNO: Muž si "chodí" pro přívěsné vozíky do hobby marketů a neplatí 

V období od dubna do července letošního roku policisté šetří opakovanou majetkovou trestnou činnost neznámého pachatele, která v současné době dosahuje již částky 245 000 korun. Poškozenými jsou obchodní domy Bauhaus a Hornbach v Brně.


 Popis skutku:

Pachatel odcizí nákladní vozík po přestřižení zajišťovacího lanka nebo zámku. Krádeže probíhají v nepravidelných časových intervalech, většinou v době mezi půlnocí a ranními hodinami (k jedné krádeži došlo dokonce v odpoledních hodinách).


 Popis pachatele:

Pachatel byl zachycen na kamerovém systému z hobby marketů. Jedná se o muže světlé pleti ve věku asi 35 - 40 let. Na hlavě nosí černý šátek uvázaný tzv. “na piráta“. Muž se pohybuje v osobním motorovém vozidle Škoda Favorit světle hnědé barvy nezjištěné registrační značky. Přední kapota vozidla je odlišné barvy (šedá, příp. bílá). Vozidlo nemusí být užíváno v běžném provozu, může se jednat o vozidlo, které je odstavené v garáži, na parkovišti, zahradě, apod. a je pouze používáno ke krádežím.

 

Jakékoliv poznatky k pachateli nebo jeho vozidlu mohou občané sdělit na linku 158 (nepřetržitě) nebo na služební telefonní číslo 974 624 400 (v pracovní dny od 6:00 - 18:00). Informace mohou občané podat i anonymně.


 

Zpracovala: mjr. PhDr. Soňa Svobodová

vytisknout  e-mailem