Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pomozte dopadnout lupiče

TEPLICE - Žádáme případné svědky o pomoc při pátrání a další zprávy.  

Pomozte dopadnout lupiče
     Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po dvou pachatelích loupeže, ke které došlo v pátek ráno v teplické části Řetenice. Zatím neznámý pachatel přistoupil k poškozené seniorce, chytil ji za tašku a strhl ženu na zem. Poté se s poškozenou o tašku chvíli přetahoval a následně z místa činu utekl i s druhým mladíkem, který celému přepadení přihlížel. Žena při pádu utrpěla zlomeninu ruky, to vše kvůli pár stokorunám.
     Pachatelé byli ve věku kolem 20 let, vysocí asi 165 - 170 cm, oba štíhlé postavy, měli tmavé středně dlouhé vlasy. Oba měli kratší světlé kalhoty ke kolenům, nebo pod kolena a oblečení světlých odstínů. Působili solidním dojmem, byli čistě oblečení a upravení.
     Žádáme případné svědky, kteří se dne 30. srpna 2013 mezi šestou a čtvrt na sedm ráno pohybovali v ulici Zrenjaninská a okolí a mohli by poskytnout jakékoliv informace k průběhu přepadení, nebo k totožnosti pachatelů, nebo směru jejich útěku, aby se přihlásili na nejbližší policejní služebnu, nebo kontaktovali policisty na bezplatné lince 158. Za případné svědectví předem děkujeme.
Pomozte dopadnout lupiče.mp3 
 
Ujížděl policejní hlídce
     Muž, který v sobotu večer ujížděl v motorovém vozidle policejní hlídce, byl obviněn z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě.
     Při dopravní kontrole nerespektoval výzvy policistů k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla, a když byl vyzván, aby z auta vystoupil, rozjel se a zpětným zrcátkem vozidla vrazil do jednoho z policistů.
     Hlídka vozidlo pronásledovala, ulicemi města se řidič řítil téměř 180 kilometrovou rychlostí a ignoroval výzvy k zastavení. V katastru obce Proboštov pak zastavil, z auta utekl a schoval se na oploceném pozemku u rodinného domu. Policisty odmítl následovat ke služebnímu vozidlu, začal je vulgárně urážet a aktivně se bránil zadržení. Nakonec skončil v poutech, při orientačním vyšetření na ovlivnění návykovými látkami měl pozitivní test na kokain.
     Vyšetřování obviněného probíhá na svobodě, pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu až šestiletý trest odnětí svobody.
 
Za plyn neplatil
     Z přečinu krádeže byl obviněn 48letý muž, který si ve svém bytě na přívodní potrubí neoprávněně namontoval plynoměr a po dobu nejméně pěti měsíců neoprávněně odebíral plyn. Podle soudního znalce připravil poškozenou společnost o plyn v hodnotě necelých 25 tisíc korun, pokud ho uzná soud vinným z jednání, ze kterého byl obviněn, hrozí mu až dvouleté vězení.
 
Zlákala ho měď
     Měděné součásti klimatizace zlákaly ke krádeži zatím neznámého pachatele. Zloděj se v nočních hodinách v Duchcově vyšplhal po stěně budovy ke klimatizační jednotce, kterou demontoval a shodil na zem. Následně ji rozebral a odstříhal od ní přívodní měděné potrubí. Poškozená organizace vyčíslila škodu na zničeném zařízení na 180 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vloupání do vozidla
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Zabrušany vloupal do nákladního vozidla. Zloděj vnikl do kabiny zaparkovaného náklaďáku, ze které odcizil batoh, oblečení a finanční hotovost. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na necelých pět tisíc korun, v případě zjištění jeho totožnosti mu hrozí trestní stíhání pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 2. 9. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem