Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pomozte dopadnout podezřelého pachatele

KLADENSKO – Při vloupání do sklepů a koláren dochází k odcizení převážně jízdních kol. 

Kladenští policisté v posledních měsících zaznamenali několik případů vloupání do sklepních kójí a koláren v panelových domech v ulicích města Kladna.

K vloupání do společných prostor panelových domů v prosinci 2017 došlo v ulicích Herbenova, Dr. Foustky, Benešova, Plzeňská, odkud byla odcizena dvě jízdní kola, lední dětské brusle, cyklistická přilba, pumpička na kolo a výrobník perlivé vody. Jedno jízdní kolo bylo černé barvy značky GIANT TRANSE 2LTD a druhé bylo značky AGANG v černé barvě se žlutými nápisy a jednalo se o kolo horské.  

Policisté obvodního oddělení Kladno nyní pátrají po jednom z podezřelých pachatelů této trestné činnosti, který byl zaznamenán na kamerovém systému v panelovém domě v Rabasově ulici. Jedná se o muže velmi štíhlé postavy o výšce 175 až 180 cm, který poškodil při násilném vniknutí do sklepních prostor a koláren několik dveří a zámků. Tímto protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši několik tisíc korun. Případ je nyní prošetřován jako podezření z trestného činu pokusu krádeže.

Na základě policejního šetření bylo zjištěno, že tuto  trestnou činnost vloupání do sklepů neprovádí pouze jeden pachatel, ale je zde podezření na dalšího pachatele, který se převážně zaměřuje na krádeže dražších jízdních kol. Z těchto důvodů policie upozorňuje občany, aby byli obezřetní a neuschovávali do sklepů žádné cenné  a drahé věci.

Kladenští policisté z těchto důvodů opět upozorňují občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a vždy si řádně zabezpečili společné prostory ve svých domech. Vždy je nutné zamykat hlavní vchodové dveře, ale také vstupní dveře do společných prostor a následně si i zajistiti jednotlivé sklepy a další vstupy do těchto prostor včetně oken. Dále policisté upozorňují občany, aby byli obezřetní a všímaví a věnovali značnou pozornost cizím lidem pohybujícím se v jejich domech.

Kladenští policisté zároveň uvítají pozornost od občanů, kteří v neobvyklou dobu v nočních nebo brzkých ranních hodinách zaznamenají podezřelé světlo nebo i podezřelý pohyb v těchto prostorách, aby upozornili na daný skutek ihned policii, neboť není vyloučeno, že v daném okamžiku zde může docházet k trestné činnosti. Toto preventivní opatření mohou občané oznámit na bezplatnou linku 158 nebo telefonicky na nejbližší policejní služebnu.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. prosince 2017

Odkazy do noveho okna

Podezřelý pachatel z vloupání do sklepních prostorů

Podezřelý pachatel z vloupání do sklepní... 

Detailní náhled

Podezřelý pachatel z vloupání do sklepních prostorů

Podezřelý pachatel z vloupání do sklepní... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem