Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pomozte dopadnout zloděje

TEPLICE - Drzý lapka vykradl auto, i když v něm seděla holčička a další zprávy. 

Pomozte dopadnout zloděje
     O tom, že drzost některých zlodějů opravdu nezná mezí, se přesvědčili policisté z obvodního oddělení. Včera se na ně s žádostí o pomoc obrátila cizinka, která byla na nákupu v supermarketu Lidl v Duchcově.
     Poté, co uložila nákup do auta, usadila na sedadlo svou nezletilou dceru a šla vrátit nákupní košík. Během chviličky, než se vrátila, přistoupil k autu neznámý pachatel, otevřel si dveře a přestože uvnitř seděla holčička, ze zadního sedadla odcizil odloženou kabelku. Holčička se sice snažila tašku držet, zloděj jí ale kabelku vytrhl, dal se na útěk a po několika metrech nasedl do tmavšího vozidla staršího typu, které mu přijelo naproti z parkoviště od Tesca a z místa činu poté odjelo po ulici Osecká do centra města. Ženu připravil o pasy, mobilní telefon a bezmála 50 tisíc korun. Pachatelem byl mladík snědé pleti ve věku kolem 25 - 30 let, na hlavě měl černou baseballovou čepici a na sobě černé oblečení.
     Žádáme občany, kteří se v úterý 26. 11. 2013 kolem 11:30 hodin pohybovali v Duchcově, ulici Osecká a mohli by poskytnout jakékoliv informace k průběhu krádeže, totožnosti pachatele, nebo jeho pohybu, nebo k vozidlu, do kterého na útěku nasedl, aby se obrátili na kteroukoliv policejní služebnu, nebo na linku 158. Za pomoc předem děkujeme.
Pomozte dopadnout zloděje.mp3 
 
Podnapilý muž napadl policistu
Napadením policisty vyvrcholily problémy v rodině 25letého muže, který neoprávněně vnikl do bytu své matky. V odpoledních hodinách neodbytně klepal na dveře bytu své matky, která ho odmítla vpustit dovnitř. Když dveře pootevřela, aby synovi řekla, že má odejít, rozrazil je a vnikl do bytu, který přes opakované prosby poškozené odmítl opustit.
Když zoufalá žena zavolala policisty, nereagoval ani na jejich zákonné výzvy k opuštění bytu a nakonec jednoho člena hlídky fyzicky napadl. Policista agresivního muže zpacifikoval, následně byl podezřelý zadržen a noc přečkal v cele. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,5 promile alkoholu v dechu, muži hrozí trestní stíhání pro přečiny porušování domovní svobody a násilí proti úřadní osobě, za které může strávit až čtyři roky ve vězení.
 
Krádež šperků objasněna
     Policisté dopadli zlodějku, která v červenci ukradla z bytu v Proseticích šperky. Devatenáctiletá žena, která už byla v minulosti za krádeže odsouzena, využila podnapilosti poškozeného, vloudila se k němu na návštěvu a z bytu mu odcizila peníze a tři zlaté prsteny. Celkem muž přišel o majetek v hodnotě téměř 15 tisíc korun, žena si včera na služebně převzala podezření z přečinu krádeže, za který může jít až na tři roky za mříže.
 
Nedával si pozor
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který včera odpoledne kradl u teplického hypermarketu. Využil chvíle, kde řidič opustil dodávku a závozník přerovnával v nákladovém prostoru zboží, vnikl do odemčené kabiny vozidla a odcizil tašku s notebookem v hodnotě dvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 27. 11. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem