Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pomozte odhalit zloděje

KLADENSKO - Unhošťští policisté žádají o spolupráci občany. 

Unhošťští policisté prošetřují krádež, ke které došlo včera 19. ledna 2016 v jednu hodinu po půlnoci v obci Velké Přítočno v Hlavní ulici. Zatím nezjištěný pachatel se sekerou snažil vymlátit zazděné okno skladu, což se mu nepodařilo, takže se vydal stejným způsobem zdolat i na další okno se skleněnou výplní. Tímto otvorem se dostal do objektu a následně do skladu cigaret, odkud odcizil zatím nezjištěné množství tabákových výrobků. Poškozením vznikla škoda 10.000,- Kč.

Policisté žádají případné svědky, aby pomohli odhalit zloděje. Jakékoli poznatky k výše zmiňované trestné činnosti přivítají přímo na Obvodním oddělení v Unhošťi, nebo na telefonním čísle 974 873 574. Využít mohou občané samozřejmě i bezplatnou linku 158.

To však není jediné vloupání, které musí řešit unhošťští policisté. Další případ vloupání, tentokrát do zahradního domu nahlásil včera 19. ledna 2016 před šestou hodinou odpolední muž z obce Velká Dobrá. Tam se zloděj během dne vloupal ve Školské ulici do zahradního domku, že kterého odcizil dvě jízdní kola a dvě sekery. V další novostavbě, dle zjištění majitelky, pouze rozstříhal drátěnkové oplocení, vnikl na pozemek a obcházel okolo domu a garáže, ale nic neodcizil. Poslední je zatím případ z ulice U Křížku, který nahlásil majitel po 19. hodině. Ze zahradního domku tam byla zcizena dvě jízdní kola a motorová pila. Celková škoda u všech nemovitostí se vyšplhala na více, jak šedesát tisíc korun a poškozením pachatel způsobil škodu 6.000,- Kč.

I v těchto případech budou policisté rádi, když jim občané svými poznatky pomohou vypátrat a dopadnout zloděje. Doporučujeme také, aby se lidé mezi sebou dohodli a pokud mají dobré sousedské vztahy, aby požádali sousedy, aby v době jejich nepřítomnosti „hlídali“ jejich obydlí. Také není od věci, aby jakýkoli podezřelý pohyb v jejich okolí, ať už se jedná o cizí osoby, či cizí vozidla monitorovali a v případě, že mají podezření, že dochází k trestné činnosti, ihned kontaktovali policisty na tísňové lince 158.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20. ledna 2016

vytisknout  e-mailem