Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pomozte při pátrání

TEPLICE - Hledáme pachatele dopravních nehod; Námaha se jim nevyplatila a další zprávy. 

Pomozte při pátrání
Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod, o spolupráci.
     K první dopravní nehodě došlo v době od 20.00 hodin dne 10. 10. 2010 do 07.30 hodin dne 11. 10. 2010 v Teplicích, ul. Sochorova na parkovišti mezi točnou BUS a OD Tesco. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil levou přední část zaparkovaného vozidla zn. Opel, a z místa nehody ujel. 
     Druhá nehoda se stala dne 8. 10. 2010 v Teplicích, ul. Poštovní, kde neznámý řidič poškodil zaparkované osobní vozidlo Renault Megane a z místa odjel, aniž by přivolal policii.
     Třetí nehoda, kterou policisté vyšetřují, se stala dne 12. 10. 2010 v 06.45 hodin v Teplicích, ul. U Červeného kostela. Došlo zde ke střetu cyklisty, který jel touto ulicí v protisměru na neosvětleném jízdním kole, a nezjištěného osobního vozidla světlé barvy. Toto vozidlo řídila žena středního věku se světlými vlasy. Řidička vozidla po střetu zastavila a nabídla cyklistovi, že ho odveze do nemocnice, nebo přivolá sanitku. Cyklista to odmítl s tím, že mu nic není, řidička proto z místa odjela. Cyklista následně zjistil, že je lehce zraněn a přivolal si lékařskou pomoc.
     Veškeré poznatky k uvedeným nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 262 (263, 260), nebo na linku 158. 
 
Námaha se jim nevyplatila
    Námahy nelitovali dva muži ve věku 19 a 58 let, kteří si „přivydělávají“ sběrem šrotu. V Ledvicích odcizili 4 betonové poklopy s železným lemováním a ukryli si je nedaleko místa činu v křoví. Následně se pustili do rozbíjení betonu, který chtěli oddělit od železných skruží. Ty chtěli prodat do výkupny sběrných surovin. Měli však smůlu, kolem šel policista, který měl sice zrovna volno, ale když muže uviděl, ihned je zadržel. Poté přivolal kolegy, kteří jim pak sdělili podezření z přečinu krádeže a poškození cizí věci.
     Při vyšetřování případu policisté dále zjistili, že mladší z pachatelů má na svědomí ještě další krádež. Koncem července násilím vytvořil otvor ve stěně maringotky v Ledvicích, kterým pak vnikl dovnitř. Následně z maringotky odcizil dva kufříky s ručním nářadím a několik prodlužovacích kabelů. Celková škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun, soudce mu jistě i toto vloupání „přičte k dobru“.
 
Octavie jsou v kurzu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích Trnovanech odcizil zaparkované motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia combi tmavě modré barvy. Vozidlo z ulice zmizelo v noci z neděle na pondělí, škoda přesáhla 400 tisíc korun. Po vozidle bylo ihned vyhlášeno celostátní pátrání; od začátku letošního roku je to již 40 Octavia, která byla odcizena v teplickém okrese. Pachateli krádeže hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.
 
Kradli a demolovali
     Policisté dopadli dva 19leté mladíky, kteří se koncem září v Teplicích vloupali do zaparkovaného vozidla Fiat. Z vozidla odcizili autobaterii, ale to jim bylo zřejmě málo, a tak zdemolovali interiér auta, kde vytrhli volant, utrhli vnitřní zpětné zrcátko a vytrhli gumové těsnění u okénka. Pachatelům bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který jim hrozí až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 12. 10. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem