Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomozte vypátrat lupiče

Od poloviny června letošního roku prošetřují kriminalisté sérii loupežných přepadení, které se zatím neznámí pachatelé dopustili již na čtyřech čerpacích stanicích, na území celého hlavního města. 

Prvního loupežného přepadení se lapkové dopustili již 14. června na benzinové čerpací stanici v ulici Radlická v Praze 5, druhého o týden později v ulici Poděbradská v Praze 9. Po dalších sedmi dnech si za cíl třetího loupežného přepadení pachatelé vybrali „benzinku“ v Praze 6, v ulici Karlovarská. Zatím posledního loupežného přepadení se pachatelé dopustili 12. srpna na „benzince“ u křižovatky ulic Československého exilu – Modřanská, v Praze 4. Ve všech čtyřech případech „navštívili“ lupiči čerpací stanice v brzkých ranních hodinách, a pokaždé si počínali značně agresivně. Obsluhu vždy spoutali a z pokladen sebrali veškerou finanční hotovost. Minimálně ve dvou případech se domáhali vydání finanční hotovosti pod pohrůžkou zbraně. Dosud způsobenou škodu vyčíslily poškozené společnosti na více jak osmdesát tisíc korun. Případ prošetřují kriminalisté ze všech dotčených policejních obvodů v úzké spolupráci. Ti se touto cestou obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po lupičích.
K prvnímu z pachatelů poškozené, v rámci prošetřování posledního loupežného přepadení uvedly, že se jednalo o 180 cm vysokého muže, ve věku 25 – 30 let, sportovní, silnější, vypracované postavy. Mluvil česky, bez přízvuku a měl hlubší hlas. Ten byl v době události oblečen do tmavého oblečení a přes hlavu měl černou kuklu s otvory na oči a ústa. Druhý z pachatelů byl menší, 175 cm vysoké, štíhlejší postavy, ve věku 25 – 30 let. Při přepadení nemluvil. Oblečen byl obdobně, jako první pachatel, tedy do tmavého oblečení s kuklou na hlavě.
Kriminalisté přivítají jakékoliv informace, které by mohli přispět k vypátrání popsaných pachatelů. Informace mohou občané kriminalistům 1. Oddělení Prahy I předat cestou operátorů linky tísňového volání.
 
kpt. Bc. Tomáš Hulan - 13.8.2010
Odkazy do noveho okna

Pachatel LP 1

Pachatel LP 1 

Detailní náhled

Pachatel LP 2

Pachatel LP 2 

Detailní náhled

Pachatel LP 3

Pachatel LP 3 

Detailní náhled

Pachatel LP 4

Pachatel LP 4 

Detailní náhled

Pachatel LP 5

Pachatel LP 5 

Detailní náhled

Pachatel LP 6

Pachatel LP 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem