Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomozte vypátrat seniora

Muže pohřešují v domově pro seniory od včerejšího dne.  

Kriminalisté pátrají po pohřešovaném devětapadesátiletém muži, který včera v ranních hodinách odešel z domova pro seniory v Praze 4, kde je umístěn z důvodu omezení svéprávnosti. Na toto nové bydliště si těžko zvykal a stále vzpomínal na předchozí bydliště v azylovém domě v Praze 6. Z tohoto důvodu zná velice dobře okolí metra Dejvická a Hradčanská, kde v minulosti častokrát žebral od kolemjdoucích a je pravděpodobné, že by se v této lokalitě mohl zdržovat i nyní. Podle ošetřovatele nebere žádné léky. Je schopen uvést své jméno, nikoliv však adresu bydliště. K lidem bývá nedůvěřivý a často je bezdůvodně slovně vulgárně napadá. Když už ale s někým komunikuje, má velice rychlou a nesrozumitelnou výslovnost. Často si také mluví sám pro sebe se sklopenou hlavou, přičemž si navíc kouše nehty. Při chůzi je zřetelně shrbený.

Popis: Muž je ve věku 59 let, zdánlivě však vypadá na 52 let. Má 155 centimetrů vysokou, hubenou postavu. Má oválný obličej, středně dlouhé hnědé vlasy, knír a jako výrazný markant má propadlou pravou část lebky. V době odchodu měl na sobě kostkovanou košili, světle modré džíny a hnědou koženkovou bundu s náplety. Na nohou měl černou obuv. 

Kriminalisté zabývající se pátráním po osobách provedli celou řadu prověrek různých lokalit a dalších jiných opatření, která do současné doby nebyla úspěšná, a muže se tedy prozatím vypátrat nepodařilo.

Z toho důvodu se nyní obracíme na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoliv informace vedoucí k pohybu či pobytu pohřešovaného přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

por. Bc. Iveta Martínková – 28. 4. 2015

vytisknout  e-mailem