Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pomůžete? - Aktualizace

HRADECKO - Podezřelý muž se sám natočil na cizí mobil. 

Aktualizace: Včera po zveřejnění pátrání jsme na lince 158 přijali hned několik poznatků k podezřelé osobě. Dokonce i on sám se v podvečerních hodinách policistům přihlásil. Děkujeme médiím a veřejnosti za spolupráci.
por. Iva Kormošová, 24.10.2019, 10.10


Policisté z obvodního oddělení Hradec Králové 1 od 30. 9. řeší ztrátu mobilního telefonu a peněženky, v které byly osobní doklady, platební karta a hotovost. Poškozený muž vyčíslil škodu na částku přesahující 20 tisíc korun. Prostřednictvím vyhledávací aplikace se poškozenému muži podařilo druhý den mobil najít v křoví nedaleko baru, v kterém o věci pravděpodobně přišel. Peněženka se mu také vrátila, bohužel však bez peněz a platební karty. Z internetového bankovnictví zjistil, že než stačil kartu zablokovat, někdo s ní 5x v celkové částce cca 11set korun zaplatil. Když si poškozený muž telefon  našel, zjistil, že v něm jsou videa, která on nenatočil. S největší pravděpodobností se natočil sám neznámý muž v momentě, když se pokoušel dostat do mobilu.
Jelikož se nám do současné doby nepodařilo zjistit totožnost muže zachyceného na záběru, obracíme se na veřejnost o pomoc. Kdo muže pozná, ať zavolá na linku 158 nebo se dostaví přímo na policejní služebnu.
Pokud se podaří pachatele dopadnout, za trestný čin neoprávněné opatření platebního prostředku a zatajení věci mu hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

por. Iva Kormošová
23.10.2019, 9.00

vytisknout  e-mailem