Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomůžete najít hledaného muže?

Více než rok policisté pátrají po muži, který se vyhýbá nástupu do vězení a je podezřelý z podvodu. 

Od března loňského roku pátrají policisté po sedmačtyřicetiletém muži, který nenastoupil výkon trestu odnětí svobody za zanedbání povinné výživy v délce 6 měsíců. To však není jediný důvod proč je po něm vyhlášeno celostátní pátrání a vydán příkaz k zatčení. Muž je totiž také stíhaný pro trestný čin podvod, jelikož je podezřelý, že minimálně ze čtyř žen vylákal několik set tisíc korun. Konkrétně se s nimi seznamoval přes internetové seznamky a pak si od nich bral pod různými záminkami peníze. Někdy to bylo na rekonstrukci koupelny nebo kuchyně, jindy zase potřeboval peníze k zaplacení zálohy na společný víkend či ke koupi bytu za výhodných podmínek.  Celkem si tak měl přijít na více než 300 tisíc korun. Poškozené ženy se však slibovaných rekonstrukcí, víkendu nebo vrácení peněz nikdy nedočkaly.

V tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že ve shora popsaném jednání pokračuje a může vystupovat i pod jiným jménem. Také nemůžeme vyloučit, že poškozených může být víc, jen neohlásily, že byly také podvedeny.

Popis hledaného: výška 193 cm, váha 100 kg, hnědé oči a krátké prošedivělé vlasy. Rád chodí oblékaný ve značkovém oblečení a zakládá si na reprezentativním vzhledu. Zvláštním znamením je, že mu chybí 4 zuby na horní čelisti.

V minulosti muž pracoval jako číšník v restauračních zařízeních.

Jestliže jste hledaného viděli, víte, kde by se mohl nacházet, nebo jste se také staly jeho obětí, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 10. 4. 2016

Aktualizace: Díky medializaci případu byl hledaný muž vypátrán v obci Zvole u Bystřice nad Perštejnem na Vysočině. Muž byl zatčen obvodními policisty díky oznámení na linku 158 na základě shlédnuté reportáže v médiích. Policisté muže převezli rovnou do věznice, jelikož se vyhýbal nástupu výkonu trestu.

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost a přispěli tak k jeho dopadení.

por. Bc. Jan Daněk – 14. 4. 2016

vytisknout  e-mailem