Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomůžete najít Yorkšíra a zloděje?

Nejprve se s pejskem mazlil, pak ho ukradl. Pomůžete dopadnout nenechavce? 

Od pátého března prošetřujeme případ krádeže pejska, který byl dlouholetým přítelem postarší seniorce.

Ta s pejskem zavítala zmiňovaného dne do marketu v ulici Ondříčkova, kde pejsek zůstal přivázán v mezidveří. Seniorka pak odešla nakupovat.

Chvíli na to ale přišel do prodejny mladík v pruhovaném svetru a tmavé bundě. Ten okamžitě pejska zaregistroval a začal ho hladit, což trvalo přibližně deset minut.

Pak ale situace nabrala rychlý spád. Mladík si přehodil přes hlavu kapuci, popadl pejska a odešel s ním z prodejny neznámo kam.

Policisté ze Žižkova nejprve událost prošetřovali jako přestupek proti majetku, neboť hodnota psa byla PŘEDBĚŽNĚ odhadnuta na 4000,- Kč, s čím se ztotožnila i sama majitelka.

Nicméně policisté, stejně jako v jiných případech, zadali odborný posudek k reálnému a relevantnímu ohodnocení odcizeného psíka. Tento krok je logický, neboť už z podstaty nemohou být policisté znalci a odborníky ve všech možných oblastech.

Závěr zadaného odborného posudku jsme obdrželi tento týden ve středu a vypovídá o tom, že hodnota psa v době krádeže byla, dle znalce, necelých 8000,- Kč.

Tento závěr zavdává povinnost policistům prošetřovat celý případ jako trestný čin krádež. Z tohoto důvodu došlo v průběhu včerejška k překvalifikování celé události.

A na základě tohoto procesního úkonu prosíme o pomoc při pátrání širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv poznal mladíka na záběrech bezpečnostních kamer a věděl jste, kde momentálně bydlí, nebo se zdržuje, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 1. 4. 2016

vytisknout  e-mailem