Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ponaučení si nevzal

CHOMUTOV - Rozbil výlohu, Poškodili pronajatý byt.... 

Ponaučení si nevzal
V roce 2008 stál před soudem v Chomutově za krádeže 29letý muž z okresního města. Byl odsouzen k vykonání obecně prospěšných prací. Tento trest nebyl zřejmě dostačující, neboť kradl opět. Na silnici I/13 se pokusil se svým společníkem – 21letým mužem, odcizit kryt z lampy veřejného osvětlení. To se jim nepodařilo, byli zdrženi. Jednání mladšího společníka bude řešit příslušná přestupková komise, na staršího čeká obvinění z pokusu krádeže.
 
Rozbil výlohu
41letý muž udeřil do kovového stožáru lampy pouličního osvětlení a následně pak úmyslně poškodil skleněnou tabuli výlohy u domu v Nábřežní ulici. Oprava bude majitele stát nejméně 4500 korun. Policisté zjistili, že muž jednal v podnapilém stavu. Jeho jednání bude řešit přestupková komise v Jirkově.
 
Poškodili byt
Nájemní smlouva k užívání bytu v Partyzánské ulici skončila 35letému muži a jeho 33 leté přítelkyni. Z bytu se řádně v termínu neodstěhovali, když pak odešli, zjistil majitel, že poškodili konstrukci dřevěných vstupních dveří do bytu i se zárubní a k tomu ještě další dveře na chodbě domu. Oprava bude stát nejméně 10 tisíc korun. Na oba pachatele čeká obvinění z neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru a poškození cizí věci. Skutek vyšetřují chomutovští policisté.
 
Zákon porušil dvakrát
V Bezručově ulici kontrolovala policejní hlídka projíždějící vozidlo Proton. Za volantem seděl a auto řídil 25letý muž. Lustrací bylo zjištěno, že porušil zákaz řízení motorových vozidel vyslovený Magistrátem Chomutov. Navíc provedená dechová zkouška potvrdila, že před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 0,35 a 0,34 promile alkoholu v dechu. Pachatel se bude zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Jezdil opilý
Petlérskou ulicí v Klášterci nad Ohří projíždělo vozidlo VAZ 2108. 19letý řidič z Nové Paky nebyl při kontrole schopen předložit policistům doklady k vozidlu. Navíc bylo z jeho jednání patrno, že požíval alkoholické nápoje. Doklady sice posléze zašel v příručním zavazadle, ale provedená dechová zkouška byla pozitivní. Přístroj naměřil 1,94 a následně 1,82 promile alkoholu v dechu. Jízdu musel mladík předčasně ukončit, čeká na něj obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Poprali se na ulici
Před domem v ulici Na Borku v Jirkově se poprali dva muži. Po předchozí slovní hádce zaútočil 36letý muž na druhého 30letého a několikrát ho udeřil pěstmi do obličeje. V napadání pokračoval i v době, kdy poškozený upadl na zem a zůstal ležet. Zranění si vyžádalo převoz poškozeného do nemocnice na ošetření, hospitalizaci však odmítl. Policisté zjistili, že oba muži byli pod vlivem alkoholu.  Co incident mezi nimi způsobilo, vyšetřují jirkovští policisté, útočník se bude zodpovídat z trestného činu výtržnictví.
 
Na balkon pro pivo
Ve Výletní ulici vnikli kdosi na balkonu u bytu v přízemí domu. Majitel uvedl, že si nechal chladit venku pivo a to zmizelo. Zloděj odnesl hned sedm lahví za jedno sto korun. Po pachateli krádeže pátrají chomutovští policisté.
 
8. listopadu 2011   nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem