Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pondělní bilance dopravních nehod

dvě lehká zranění 

V pondělí policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli pouze ke 2 nehodám, při kterých došlo ke 2 lehkým zraněním. Hmotné škody se odhadují na 121 tisíc korun.

K první nehodě došlo v Litomyšli kolem půl desáté dopoledne. Řidič Opelu Zafira si s vozidlem při průjezdu křižovatkou najel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Škoda Favorit. Spolujezdci ve favoritu utrpěli lehká zranění, se kterými byli okamžitě převezeni do litomyšlské nemocnice na ošetření. Ještě téhož dne byla 52letá žena a 10letý chlapec propuštěni do domácího léčení. Škody se odhadují na 80 tisíc korun. U řidičů provedená dechová zkouška byla negativní. Případ je i nadále v šetření dopravních policistů.

Druhá a ten den již poslední nehoda se stala kolem 22. hodiny v Moravské Třebové na ulici Olomoucká. Jednadvacetiletý řidič BMW pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a na namrzlé vozovce s vozidlem dostal smyk. Nezvladatelné vozidlo pak následně havarovalo mimo komunikaci, kde poškodilo drátěný plot a převrátilo se na střechu. Naštěstí řidič vyvázl bez zranění. I tentokrát dechová zkouška byla s negativním výsledkem.  Policisté věc dopravní nehody vyřešili na místě udělením blokové pokuty.

vytisknout  e-mailem