Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pondělní bilance nehod na sněhu

NÁCHODSKO – Přeražené závory, povalené značky, ale také vystříhání z vozu 

Dopravní policisté se při pondělku 28.1.2013 opět měli co otáčet. Sněžení a rozbředlá pokrývka na vozovce některým řidičům učinila při jízdě velké problémy.
 
Bohuslavice 28.1.2012Bohuslavice 28.1.2012
Závora byla napolovic
Zastavit kamion včas před staženými závorami nedokázal řidič před polednem v klesání před železničním přejezdem v Bohuslavicích nad Metují. Jednu ze závor přerazil, na přejezd naštěstí nevjel, takže se nehoda obešla jen s drobnými hmotnými škodami na zabezpečovacím zařízení a kamionu.
 
Na kostkách se kamion neudržel
Podobnou situaci zažil i motorista za volantem nákladního vozu Scania na silnici mezi Josefovem a Jaroměří téměř ve stejnou dobu. Do prudké pravotočivé zatáčky vjel zřejmě rychleji, než bylo s ohledem na kluzké kostky na vozovce vhodné a už se vezl pryč ze silnice. Na své nekontrolovatelné cestě mimo stopu potkal sloupek veřejného osvětlení s informačním značením, který bez milosti smetl. Zde už se hmotná škoda vyšplhala na 55.000 korun.
 
Jaroměř 28.1.2012Jaroměř 28.1.2012
Vůz skončil čelně v jiném
Nejhůře ale dopadla řidička osobního automobilu, která krátce po jedné hodině odpoledne bourala na příjezdu do Náchoda. Motoristka jedoucí od České Skalice z dosud nezjištěných příčin plynule přejela do protisměrné části vozovky, kde se střetla s protijedoucí dodávkou. Zaklíněnou řidičku museli přijet vyprostit hasiči, později ji vrtulník přepravil na ošetření do hradecké fakultní nemocnice. Při nehodě řidička utrpěla těžké zranění, řidič protijedoucí dodávky zranění lehké. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na 450.000 korun. Dopravní nehodu policisté dále prošetřují.
 
Policisté proto na všechny řidiče opět apelují, aby v tomto nestálém zimním počasí raději sundali nohu z plynu a předvídali zhoršené manévrovací možnosti svých vozů.
 
                                                                                                                               Náchod                                                                                                                Náchod 28.1.2012
por. Mgr. Eva Prachařová
29. ledna 2012 v 15:30

                                

Odkazy do noveho okna

Bohuslavice 28.1.2012

Bohuslavice 28.1.2012 

Detailní náhled

Jaroměř 28.1.2012

povalené značky 

Detailní náhled

Jaroměř 28.1.2012

Jaroměř 28.1.2012 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem