Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pondělní drama se šťastným koncem

NÁCHODSKO – Autistka zbloudila cestou do stacionáře 

Ilustrační foto/Policie ČRIlustrační foto/Policie ČR
Dramatické chvíle, tentokrát naštěstí s  dobrým koncem, zažili náchodští policisté při své službě v pondělí 12. září 2011. Zrovna se schylovalo k době oběda, když všechny hlídky vyrazily do terénu hledat mladou 23letou dívku. Vyrazila ráno z domova do práce, ale nedošla tam.
 
Dívka měla sama dojít jen pár stovek metrů z domova do stacionáře, kde pracovala. Z domu vyrazila časně ráno, do místa určení ale nedorazila. Rodina nejprve dceru sama více než dvě hodiny hledala, ale nakonec se obrátila na policii. Důvodem, proč bylo zcela na místě se o ni obávat, byl fakt, že dívka je autistka. Podle jejich sdělení dcera s nikým cizím nekomunikuje, nezná hodnotu peněz, a že nedošla do stacionáře, je velmi znepokojující. Policisté ihned začali po mladé ženě pátrat.
 
Rozeslali její popis všem hlídkám a snažili se zjistit, kde by mohla být. Díky moderní technice se podařilo lokalizovat její pohyb nedaleko města Náchod, avšak téměř na jeho opačném konci, než kde by se měla nacházet. Policejní hlídka vyslaná tím směrem pak zjevně dezorientovanou dívku dostihla na silnici mezi obcemi Kramolna a Studnice. Pro plachou dívku, která se svých zachránců spíše bála a všemi odmítala komunikovat, si během chvíle dojel šťastný otec. Co přimělo mladou ženu k nečekanému pochodu do neznáma, se policisté nedozvěděli, byli však upřímně rádi, že mohou rodičům předat jejich dceru živou a zdravou.
 
por. Bc. Eva Prachařová
14. 9. 2011 v 13.30 hodin

vytisknout  e-mailem