Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ponechané věci ve vozidlech přilákaly zloděje

KLADENSKO - Vloupání do dvou vozidel v kladenských ulicích. 

V neděli 26. listopadu 2017 vnikl neznámý pachatel do osobního vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkováno na parkovišti v Italské ulici v Kladně. Zloděj v průběhu jedné hodiny v době od 13.00 do 14.00 hodin z vozidla následně odcizil část řadící  páky včetně jejího koženkového krytu, koženkové pouzdro volantu a dále ze zadního prostoru byla zcizena knižní encyklopedie a černý batoh s notebookem a písemnosti.  Jednatřicetiletému muži vznikla škoda, která byla předběžně vyčíslena na částku 9 300,-Kč.

K druhému vloupání do vozidla došlo následující den 27. listopadu 2017 v době od 18.00 do 20.00 hodin v Americké ulici v Kladně. Dosud neznámý pachatel za užití násilí vnikl do osobního vozidla značky Renault, který byl zaparkován nedaleko obchodního domu na parkovišti. Z vozidla poté odcizil různé pracovní nářadí v hodnotě 75 000,-Kč.

Policisté z obvodního oddělení Kladno Kročehlavy nyní oba dva případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním do vozidel a po pachatelích pátrají.

Policie vyzývá občany, pokud v inkriminovanou dobu spatřili poblíž vozidel v ulicích Italská a Americká podezřelé osoby, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na bezplatnou linku 158.

Policie opět upozorňuje řidiče a i spolujezdce, aby ve vozidlech neponechávali žádné věci, a to především na viditelných místech. Zapomenuté peněženky, mobilní telefony, doklady, klíče, fotoaparáty, notebooky, ale i sportovní tašky, oděvy a i tašky s nákupem jsou pro zloděje velkým lákadlem a mnohdy i snadnou kořistí. Zloděj poté za účelem zmocnit se těchto věcí ve vozidle způsobí majiteli značnou škodu i poškozením na vozidle

 nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

28. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem