Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poničený hřbitov

Pomoc spoluobčanů přivedla policisty na stopu vandalů 

     Dne 13. října 2009 přijali policisté z obvodního oddělení Policie ČR Vojkovice oznámení týkající se poškozených hrobů a věcí na nich umístěných na hřbitově v Hostíni u Vojkovic. Na místě zjistili, že neznámý pachatel nebo pachatelé vnikli na volně přístupný hřbitov a zde asi u třicítky hrobů poškodili náhrobní kameny, náhrobní desky a věci z hrobů ( vázy, květináče, svícny atd.). Předběžná škoda byla vyčíslena na zhruba 150 000,-Kč. Policisté případ šetřili jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci a v rámci šetření požádali spoluobčany o pomoc při pátrání po pachateli tohoto činu.
     Pomoci se jim dostalo, od spoluobčanů získali policisté informace, které je posléze dovedly až k pětici podezřelých osob. Bylo zjištěno, že se jedná o osoby nezletilé. Vyšetřování případu nadále pokračuje, policisté dohledávají poškozené majitele hrobů a upřesňují výši způsobené škody.
     Vzhledem k probíhajícímu šetření a věku podezřelých se policisté z územního odboru Policie ČR Mělník nebudou nadále k případu vyjadřovat.
 
 

vytisknout  e-mailem