Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Ponižování a bití

již dále nesnesla  

4. 12. 2008   Další z případů domácího násilí je v současné době v šetření policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování ve Svitavách.
 
      Z trestného činu týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě je podezřelý 53letý muž z Moravské Třebové. Ten měl po dobu nejméně tří let, většinou pod vlivem alkoholu, vulgárními výrazy ponižovat o rok mladší manželku. Slovní urážky byly mnohdy spjaty i s fyzickým napadáním bezbranné ženy. Převážně se jednalo  o údery pěstí do obličeje a celého těla, kdy žena musela vyhledat i pomoc lékaře. Intenzita útoků se stále stupňovala.  Noční hádky a útoky se v poslední době opakovaly tak často, že žena, aby se vyhnula dalším útokům ze strany manžela, opustila bydliště a celou věc oznámila na policii.
 
     Ve čtvrtek 4. prosince si  násilník z rukou policejního komisaře převzal sdělení obvinění. V současné době je vyšetřován na svobodě. Za tento trestný čin mu v případě prokázání viny u soudu hrozí až osmileté vězení.

      Podobný případ domácího násilí, který se  rovněž stal v Moravské Třebové, je stále předmětem policejního vyšetřování.  Samotný útočník však skončil na základě rozhodnutí soudu ve vazbě.


npap. Anna Štegnerová
tisková mluvčí PČR OŘ Svitavy

vytisknout  e-mailem