Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pootevřené okno, cesta pro zloděje

Frýdek-Místek - s příchodem letních prázdnin a teplého počasí přibývá v našem regionu vloupání do rodinných domů. 

       Tropická vedra nás nutí k větrání i v noci a právě tohoto využívají zloději při vloupání do našich domovů. V posledních dnech evidujeme nárůst této trestné činnosti, kdy pachatelé, zpravidla v noci, vytlačí „ventilačku“ a vniknou do obydlí. Takřka ve všech těchto případech vloupání byli majitelé doma a nic netušíc spali. Tito drzí lapkové se zaměřují na cennosti, zlato, peníze a elektroniku. Pokud najdou v domě klíče od automobilu, odcizí i ten. Nejvíce případů jsme zaznamenali v okolních obcích Frýdku-Místku. Škoda způsobena krádežemi se nyní vyšplhala již na částku přesahující několik milionů korun.
Pachatelé si domy, které vykrádají  ve dne obhlíží a posléze v noci jdou krást. Proto se obracíme na všechny občany, aby si všímali cizích lidí a automobilů, které se pohybují v jejich obci. Je možné, že právě vy uvidíte zloděje, který vykrade vašeho souseda nebo přímo vás. Neobvyklé a podezřelé věci proto oznamte s důvěrou na Policii České republiky.
Letos na Frýdecko-místecku vedla taková sousedská všímavost a výpomoc k dopadení pachatelů sériové trestné činnosti zaměřené na vloupání do rodinných domů. Pokud si něčeho všimnete nebo si zapíšete registrační značku podezřelého vozidla neváhejte a tyto skutečnosti oznamte na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na známou linku 158.
 
nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk
2. července 2012

vytisknout  e-mailem