Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Popelnicí prohodil výlohu prodejny

LIBEREC - Velký zkrat a vztek zapříčinil, že 35letý muž během noci ze soboty na neděli poškodil výlohu firmy v ulici Londýnská. 

V policejní cele skončil v neděli 23. dubna v brzkých ranních hodinách 35letý Liberečan. Toho v noční době ve chvíli, kdy procházel ulicí Londýnskou v Liberci popadl z nezjištěných důvodů takový vztek, že popadl modrou plastovou popelnici, která stála u jednoho z domů a tu následně vhodil do skleněné výplně přízemní výlohy soukromé firmy. Díky mužovu velkému nečekanému zvratu došlo k poškození dvojité výlohy o rozměrech 160 x 110 cm, čímž majiteli způsobil škodu ve výši 7 tisíc korun. Jeho počínání si všimli náhodní občané a ti přivolali na místo policejní hlídku. Muž tak zbytek noci skončil v policejní cele. Poškozená výloha

Ke svému jednání se policistům doznal a jako důvod uvedl, že ho z ničehonic popadl takový vztek, že vhodil popelnici, která byla zrovna po ruce, aby si ulevil. Policisté na služebně zjistili, že tento zkrat neměl muž poprvé. Již v roce 2016 byl Okresním soudem v Liberci za obdobnou trestnou činnost, tedy výtržnictví odsouzen a soud mu tehdy uložil trest obecně prospěšných prací ve výměře tři sta hodin. Ve stejný rok jej za výtržnictví odsoudil i Okresní soud v Jablonci nad Nisou. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - centrum tentokrát muži sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a poškození cizí věci, za které ho může nyní soud vzhledem k opakování výtržností na veřejnosti poslat až na tři roky do vězení. 

26.4.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Poškozená výloha

Poškozená výloha 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem