Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Popíjející mládež

ZLÍNSKO: Šestnáctiletý mladík nadýchal 2,8 promile.  

Šestnáct opilých dětí! To je výsledek rozsáhlé páteční kontroly zákazu prodávání a podávání alkoholu dětem.
Téměř třicítka policistů vyrazila v noci z pátku na sobotu do vytipovaných podniků po celém zlínském okrese. A opět zjistili, že zde děti alkohol popíjejí.
Nejvíce, a to alarmujících 2,8 promile, nadýchal šestnáctiletý chlapec, kterého policisté našli na diskotéce ve Zlíně. Celkem třináct dětí pod vlivem alkoholu jsme objevili na Vizovicku a Luhačovicku. Alkohol ve zdejších podnicích popíjelo deset dívek a tři chlapci. Šestnáctiletá slečna nadýchala téměř 1,5 promile a teprve patnáctileté dívce přístroj ukázal 1,17 promile alkoholu v dechu. Opilé děti jsme předávali zákonným zástupcům. Zároveň tyto případy oznamujeme odboru sociálně právní ochrany dětí a mládeže příslušných městských magistrátů. Policisté také hned na místě zjišťovali, kdo dětem alkohol poskytl. Ve většině případů se ještě té noci podařilo najít pachatele přestupku a uložit jim na místě pokutu, která může dosáhnout až tří tisíc korun.
Problematika konzumace alkoholu mládeží je problémem, kterým se policisté na Zlínsku dlouhodobě a důsledně zabývají. A proto budeme i nadále v nastoleném trendu kontrol pokračovat.

23. května 2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem