Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poplácal a sebral

DĚČÍN - Poplácal a sebral; Specialista na baterie dopaden; Projížďka cizím vozem má nepříjemný dojezd; A zase ty markety 

Svérázným způsobem připravil o mobilní telefon v hodnotě patnácti stovek jednoho muže přímo na ulici v Děčíně šestačtyřicetiletý výtečník. Vrazil do něho a během následného omlouvání a poplácávání mu jej vytáhl z kapsy. V pátek se dočkal odměny v podobě podezření ve zkráceném přípravném řízení, které si vyslechl z úst děčínských policistů z železničního oddělení. Vzhledem k tomu, že se jedná o recidivu, hrozí filutovi až tříleté vězení.
 
 
Specialista na baterie dopaden
 
Pětadvacet odmontovaných vodovodních baterií, zmizelé přenosné železné schůdky a okapové svody plus odstřižený hromosvod – toť výsledek činorodosti čtyřicetiletého lapky z okolí Rumburku. Odcizení výše uvedeného se dopustil v minulém období na dvou objektech a po sobě zanechal škodu za necelých dvacet tisíc korun. Místní policisté z obvodního oddělení mu to v pátek spočítali ve zkráceném přípravném řízení pro krádež. A že byl v posledních třech letech za takový čin souzen, mohl by se dočkat až tříleté dovolené na státní útraty.
 
 
Projížďka cizím vozem má nepříjemný dojezd
 
Projet vozem se zachtělo devatenáctiletému mladíkovi. Využil situace, kdy navštívil se svou babičkou myčku, kdy po očistě nechal dveře spolujezdce odemčené. Klíček od zapalování u sebe měl, takže zbývalo už jen nasednout a hurá do ulic. To také v pátek ve večerních hodinách udělal. Teď z toho má polízanici v podobě podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Za ten nabízí trestní zákoník až dva roky odnětí svobody.
 
 
A zase ty markety
 
O tom, že v supermarketu nestačí mít batoh jen u sebe, ale ještě i na očích se v sobotu přesvědčila jedna nakupující v Děčíně. Neznámý lapka využil příležitosti a vylovil jí z něj peněženku s hotovostí, platebními kartami a doklady. Policisté opět varují zákazníky na nutnost co největší obezřetnosti. Zloději jsou velmi dobře vycvičení a batoh, či kabelku nestačí jen pověsit přes rameno. Je nutné mít věci neustále pod kontrolou.
 
 
 
 
4.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem