Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poprali se před restaurací

CHOMUTOV - Místo vody pila alkohol, Zájezd zaplatil, ale nejel nikam.... 

Poprali se před restaurací
V nočních hodinách došlo k roztržce mezi hosty restaurace v centru města. V předzahrádce napadli dva mladíci ve věku 21 a 22 let dalšího muže, kterému způsobili zranění na hlavě. Návštěva lékaře a ošetření bylo v tomto případ nezbytné. Na oplocení zahrádky vznikla majiteli restaurace škoda ve výši 10 tisíc korun. Pachatelé skončili v policejní cele, na oba čekají obvinění z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví.
 
Místo vody pila alkohol
57letá Chomutovačka popíjela alkoholické nápoje a pak usedla za volant vozidla Škoda Octávia. Při vyjíždění z ulice 17. Listopadu postupně narazila do čtyř zaparkovaných vozidel. Majitelům jistě způsobila radost, neboť oprava jejich poškozených vozidel bude stát nejméně 81 tisíc korun. Provedená dechová zkouška pití před jízdou potvrdila, přístroj naměřil 1,06 a 0,87 promile alkoholu v dechu.  Domů musela žena již po svých, bude se zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Na zájezd nejel
Obyvatel okresního města si zaplatil v jedné místní cestovní kanceláři zahraniční zájezd. Majitelka od muže převzala hotovost ve výši 30 tisíc korun, zájezd ale nezajistila, peníze nevrátila a ponechala si je pro svoji potřebu. Podvedený muž se proto obrátil na policii a podal na ženu trestní oznámení. Za zpronevěru hrozí ženě trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Nesplnil dohodu
Na konci ledna letošního roku se poškozený obrátil na 34letého muže ze Března a uzavřeli spolu dohodu na sestavení kuchyňské linky. Jako zálohu na práci mu předal 30 tisíc korun. Od té doby marně čeká na novou kuchyň, kterou nemá, ale nedostal zpět ani své peníze. Nepoctivý muž je podezřelý z trestného činu podvodu.
 
Kradl v oboře
30letého muže z Jirkova zadrželi pracovníci Lesů ČR v oboře u lesního zámečku poblíž Červeného Hrádku. Pachatel zde nejdříve odcizil tři kusy volně položených kolejnic za téměř 3 tisíce korun. Při své druhé návštěvě vnikl do prostoru zámečku, kde odmontoval tři kusy mříží a chtěl je odcizit. To se mu nepodařilo, neboť ho zadrželi muži, kteří zde pracovali. Krádež vyšetřují jirkovští policisté.
 
Vloupání do vozidla
Na parkovišti u hotelu v centru města se kdosi v dubnu letošního roku vloupal do zaparkovaného vozidla. Cizinec, který přijel na návštěvu našeho města, zaparkoval své BMW na uvedeném parkovišti. Když k vozidlu přišel, zjistil, že do vozidla kdosi vnikl. Naštěstí zůstaly všechny věci na svém místě. Oprava poškozených věcí však bude majitele stát nejméně 5 tisíc korun. Z pokusu krádeže obvinili policisté 22letého mladíka z Místa, druhé obvinění poputuje za 32letým mužem do věznice v Litoměřicích, kde se nachází v současné době z důvodů spáchání jiné trestné činnosti. 
 
30. června 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem