Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Popsal, co mohl

LIBERECKO - Svoji zlost vůči své známé vyjádřil 29letý muž hanlivými a urážlivými nápisy po všech stěnách autobusové zastávky v Andělské Hoře. A nejen tam. 

Policisté z obvodního oddělení v Chrastvě sdělili v uplynulých dnech ve zkráceném přípravném trestním řízení 29letému muži z Liberecka podezření ze spáchání přečinu "poškození cizí věci".

V průběhu uplynulého týdne ve dnech 24. a 25. dubna 2018 poškodil svými malůvkami autobusovou zastávku v obci Andělská Hora. A nejen tu. Bílým fixem popsal, co mohl. Hanlivými a urážlivými výrazy, pomlouvačnými řečmi vůči své bývalé známé popsal celou zastávku, ale i okolí - zasklenou orientační turistickou mapu a obrubníky.

Za účelem vypátrání osoby spolupracovali policisté i s Městskou policií v Chrastavě. Strážníkům se muže, který měl malůvky na svědomí, podařilo vypátrat, a muž tak skončil na policejní služebně obvodního oddělení v Chrastvě. Policistům se k poškození zastávky, mapy i obrubníků doznal. Zastávku popsal téměř ze všech stran. Škoda však zatím nebyla ještě vyčíslena.

Muž se kromě přečinu poškození cizí věci dopustil urážlivými a hanlivými výrazy zároveň i přestupku proti občanskému soužití, který policisté oznámili správního orgánu města Chrastava. Nyní si musí počkat na verdikt soudu. Ten ho může poslat až na rok do vězení.
 

3. 5. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem