Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pořádná sbírka paragrafů

TEPLICE - Hrozí mu vězení i pokuta; Neviděli jste krádež?...  

Pořádná sbírka paragrafů
     Vlastní hloupostí se dostal do křížku se zákonem 20letý muž. Včera v podvečer přijel osobním vozidlem na benzínovou čerpací stanici v Teplicích a natankoval pohonné hmoty za 1400 korun. Poté šel za obsluhou pumpy a řekl, že u sebe nemá peníze na zaplacení, ale je ochoten přivézt obnos později. Protože zaměstnanci mají s podobnými případy neblahé zkušenosti a dlužné částky často musí uhradit ze svých peněz, přivolali na místo policisty. Ti zjistili, že mladík má na vozidle připevněné dvě různé registrační značky, které na vozidlo nepatří, značky přidělené k autu měl schované za sedadlem. Ale to nebyl jeho jediný prohřešek proti zákonu. Auto, o kterém tvrdil, že ho má půjčené, nemělo platnou technickou kontrolu ani zaplacené povinné ručení. Muž také není držitelem řidičského oprávnění a navíc má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Zatím si vyslechl podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, což ho může stát až tři roky svobody, za několikeré porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích mu může být uložena pokuta až do 50 tisíc korun.
Pořádná sbírka paragrafů.wav 
 
Neviděli jste krádež?
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který včera vykradl u obce Bořislav kamion. Zloděj, nebo spíše více pachatelů se vloupali do přívěsu kamionu, který byl zaparkovaný na autobusové zastávce asi jeden kilometr nad Bořislaví ve směru na Velemín. Z přívěsu poté odcizili přibližně dvě stě pneumatik různých rozměrů, čímž poškozené firmě způsobili škodu ve výši 300 tisíc korun.
     Žádáme případné svědky, kteří 17. července mezi jednou a sedmou hodinou ranní projížděli po silnici E55 a povšimli si pohybu osob případně vozidel u kamionu zaparkovaného za odbočkou na Bílku, aby poznatky sdělili na bezplatnou linku 158. Za poskytnuté informace předem děkujeme.
Neviděli jste krádež.wav 
 
Ukradli tunu železa
     Bezmála tunu ocelových odřezků odcizila dvojice zlodějů ve věku 31 a 32 let v Teplicích. Za pomoci lana překonali betonové oplocení pozemku a následně z beden uložených v areálu poškozené firmy odcizili 980 kilogramů ocelových výpalků v hodnotě necelých sedm tisíc korun. Svůj lup ale ani nestihli zpeněžit. Zabránili jim v tom strážníci městské policie, kteří odřezky našli naházené za plotem a podezřelé na místě činu přistihli. Oběma policisté sdělili podezření z přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství, mladší lapka může strávit ve vězení až dva roky, starší zloděj, který už byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen, může jít za mříže maximálně na tři léta.
 
Vykradené auto
O autorádio v hodnotě 500 korun přišel majitel vozidla Fiat Punto. Neznámý pachatel se mu do zaparkovaného automobilu vloupal a autorádio odcizil. Větší škodu lapka způsobil poškozením vozidla, podle oznamovatele se náklady na opravu budou pohybovat kolem dvou tisíc. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 18. 7. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem