Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Poranění koní

Tábor – Zálší – Střelba broky z blíže neurčené zbraně. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Policisté veselského obvodního oddělení přijali oznámení od chovatelky koní z obce Zálší. Ta při ošetřování jednoho z koní našla pod kůží na jeho boku dvě bulky. Na místo přivolaný veterinář stanovil, že se jedná o střelná poranění broky. Následnou prohlídkou dalších zvířat byla tato zranění prokázána ještě u dalších dvou koní.

Policisté případ řeší dle ustanovení zákona na ochranu zvířat proti týrání, a to jako podezření z přestupkového jednání fyzické osoby. Dle provedeného šetření bylo zjištěno, že k poranění koní střelbou z dosud neustanovené zbraně mohlo pravděpodobně dojít v době mezi osmou hodinou večerní soboty dne 4. července a čtvrtou hodinou odpolední následující neděle dne 5. července 2020.

Žádáme tímto každého, kdo se v okolí pastvin koní v katastru obce Zálší v uvedené době pohyboval a mohl být svědkem uvedeného jednání, případně by mohl k objasnění tohoto skutku sdělit jakékoliv další důvodné informace, aby je předal policistům na jejich služebně na náměstí T. G. Masaryka ve Veselí nad Lužnicí či telefonní lince 974 238 760. Děkujeme.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

14. července 2020

vytisknout  e-mailem