Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poražené chodkyně

LOUNY - Obě skončily se zraněním v nemocnici. 

V pondělí vyjížděli dopravní policisté ke dvěma nehodám, při kterých byly sraženy chodkyně. První z nich se udála kolem 16. hodiny v lounské ulici Osvoboditelů. Řidič osobního automobilu zn. Ford Focus přehlédl chodkyni (48. ročník), která přecházela komunikaci ve směru od pojišťovny Allianz k penzionu Hudebka – mimo vyznačený přechod! Řidič se ještě snažil střetu zabránit a strhl řízení vlevo, přičemž došlo ke střetu pravého vnějšího zrcátka s chodkyní. Žena byla se zraněním ošetřena v žatecké nemocnici, nehoda je v dalším šetření dopravní policie.

O poznání hůře včera dopadla při dopravní nehodě chodkyně (44. ročník), která přecházela po vyznačeném přechodu v žatecké Husově ulici. Řidič osobního vozidla zn. Volvo jel ve směru od nákupního centra Tesco do středu města a nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Nejel takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vůz na vzdálenost, na kterou má rozhled a na přechodu pro chodce narazil do přecházející chodkyně. Žena po nárazu upadla na přední kapotu vozidla a poté spadla na pozemní komunikaci. Při nehodě utrpěla těžké zranění (zlomeniny, pohmožděniny, tržné rány v obličeji) a byla ošetřena v žatecké nemocnici. Následně byla převezena do nemocnice v Ústí nad Labem. Dechová zkouška u obou účastníků dopravní nehody byla negativní. I tato nehoda je v dalším šetření lounské policie.

Objasněná krádež peněženky

Policisté objasnili krádež peněženky s doklady a platebními kartami z poloviny července tohoto roku. Tehdy neznámý pachatel věci odcizil v látkovém pouzdru, které poškozený ponechal bez dozoru volně odložené v prostorách jedné benzinové čerpací stanice na Lounsku. S jednou odcizenou platební kartou se následně pachatel pokusil o dva výběry z bankomatu, což se mu nepodařilo. Škoda byla vyčíslena na celkem 3 250 Kč. Policistům se případ podařilo objasnit, pachatele ustanovit a vyhlásit po něm pátrání. V minulých dnech se sám dostavil na policii a vyšetřovatel jej obvinil z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Je stíhán na svobodě.

Krádež věcí ze skladu

Policisté šetří vloupání do skladu u jednoho rodinného domu na Lounsku. V minulých dnech tam zavítal dosud nevypátraný zloděj a odcizil rybářský člun a výbavu, dvoje sjezdové lyže a lyžařské boty, horské kolo, strunovou sekačku a další věci. Tímto jednáním způsobil poškozenému škodu přesahující 100 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Řídil pod vlivem

Podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení muži (85. ročník), který o víkendu usedl za volant motorového vozidla opilý. Při kontrole na Komenského náměstí v Lounech mu policisté provedenou dechovou zkouškou naměřili nejprve 1, 91 promile alkoholu v dechu a následně 2, 13 promile. Podle trestného zákoníku mu nyní hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

Nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 1. prosince 2015

 

 

vytisknout  e-mailem