Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Porubský den bezpečí a Den Slezské 2024

MS kraj - preventivně-prezentační akce v Ostravě 

Rovnou dvě preventivně-prezentační akce probíhaly v sobotu 25. května 2024 a to „Porubský den bezpečí“ na louce poblíž ulice Francouzská v Ostravě-Porubě a „Den Slezské“ na Slezskoostravském hradě.

V tento den se mohli návštěvníci přesvědčit, jak důležité jsou záchranné složky a že bezpečí není samozřejmostí. K vidění byla nejen práce policistů, strážníků, hasičů, záchranářů i vojáků na statických stanovištích, ale i v dynamických ukázkách. Policisté z oddělení hlídkové služby měli pro návštěvníky připravenou ukázku policejní techniky (zbraně, balistický štít, balistickou vestu a další). Oddělení silničního dohledu zde připravilo policejní motocykl a vozidlo BMW, které si návštěvníci mohli prohlédnout. Nezapomněli jsme ani na dospělé, tito si mohli vyzkoušet simulační brýle, navozující pocity při zvýšené únavě, požití alkoholu či marihuany. Pro děti byly připravené různé úkoly ve formě kvízů, puzzle, řešení dopravních situací apod., po jejichž splnění dostaly drobnou odměnu.

Na sobotní datum 25. 5. připadl také „Pomněnkový den“, což je mezinárodní den pohřešovaných dětí, jehož cílem je motivovat lidi k vzájemné pomoci, empatii a všímavosti. Policisté se snažili tuto problematiku přiblížit návštěvníkům akcí a připomenout jim, že právě oni jsou důležitou a nepostradatelnou součástí pátraní po osobách. Symbolem pohřešovaných je modrý kvítek pomněnky, který lidé obdrželi společně s informačními letáky a radami jak se správně v takovýchto situacích zachovat.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
nprap. Mgr. Lenka Stočes Hubertová

vytisknout  e-mailem