Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Porušené zákazy

CHOMUTOV - Vrtačky hodili přes plot, Sušenky nezaplatil.... 

Porušené zákazy
Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 66letému muži z okresního města. Policisté z Vejprt ho kontrolovali v době, kdy s vozidlem projížděl obcí Kovářská. Lustrace následně prokázala, že má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. Zákaz vydal MěÚ Kadaň a skončí až v březnu následujícího roku.      
Obdobného jednání se dopustil 48letý muž z okresního města. Kontrolován byl ve Wolkerově ulici poblíž místního marketu. Policisté ale zjistili, že porušuje rozhodnutí příslušné komise Magistrátu Chomutov, která mu vyslovila zákaz pobytu právě v těchto místech. I jemu hrozí tříletý trest odnětí svobody.
Ze stejného trestného činu se bude zodpovídat 26letý Jirkovák. Na Kadaňské ulici byl kontrolován policejní hlídkou a lustrace prokázala, že není držitelem řidičského oprávnění pro ztrátu zdravotní způsobilosti. Zákaz vydal Magistrát Chomutov a muž si ho proti podpisu převzal již v lednu letošního roku.
 
Vrtačky hodili přes plot
Škodu za téměř 6 tisíc korun způsobila trojice mužů ve věku 36, 42 a 34 let jednomu z chomutovských marketů. Prodejnu navštívili ve večerních hodinách, do nákupního vozíku přendali dva plastové kufříky s AKU vrtačkami, věci zakryli jiným zbožím a vozík vytlačili do venkovního oddělení. Tam kufry se zbožím přehodil přes plot a nejstarší z trojice je naložili do osobního motorového vozidla. Posléze byli všichni zadrženi, čeká na ně obvinění z krádeže.
 
Sušenky nezaplatil
V klášterecké prodejně potravin kradl 29letý muž. Krabici čokoládových sušenek v hodnotě 464 korun ukryl pod látkovou tašku a z místa bez placení utekl. Když byl posléze policejní hlídkou zadržen, měl lup ukrytý v tašce. Z vyšetřování vyplynulo, že obdobného jednání se dopustil i v červnu letošního roku, kdy stál před chomutovským soudem. Vyšetřování krádeže je vedeno na místním obvodním oddělení.
 
Pozval je domů, přišel o peníze
Policisté v Kadani pátrají po totožnosti dvojice neznámých pachatelů, kteří okradli místního obyvatele. Neznámý muž a žena oslovili poškozeného a požádali o přespání v jeho bytě v Chomutovské ulici. Pozval je proto domů a odešel nakupovat do obchodu. Po návratu z večerky však zjistil, že povedená dvojice je pryč a s nimi zmizela i hotovost ve výši 14 tisíc korun z peněženky, kterou zapomněl odloženou na stole. Poškozený se následně obrátil na policii a krádež oznámil.
 
Alkohol za volantem
Chomutovští policisté vyšetřují 31letého muže a 22letou ženu. Oba jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž projížděl Spořickou ulicí v okresním městě a při provedené kontrole nadýchal 1,93 a 1,85 promile.
Obdobně dopadla i žena, která projížděla Vilovou ulicí. I u ní byla provedená dechová zkouška pozitivní, přístroj tentokrát naměřil 1,03 promile. V případě odsouzení jim hrozí peněžitý trest nebo je může soudce poslat až na jeden rok za mříže.
 
Zloděj v lyžařském areálu
Vloupání do prodejního stánku v lyžařském areálu pod Klínovcem vyšetřují policisté z Vejprt. Pivní set, kávovar, lehátka, ohřívací nádobu, různé sošky a další věci kdosi naložil a odvez na dosud neznámé místo. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 60 tisíc korun.  
    
12. listopadu 2013
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem