Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Porušení práv k ochranné známce

Český Krumlov - Specialisté z oddělení hospodářské kriminality ve spolupráci s pracovníky Celního úřadu pro Jihočeský kraj, stíhání čtyři osoby pro přečin Porušení práv k ochranné známce. 

Dlouhodobá intenzivní akce českokrumlovských kriminalistů, specialistů z oddělení hospodářské kriminality a pracovníků Celního úřadu pro Jihočeský kraj v jedné tržnici na Lipensku, přinesla své ovoce.
 
Čtyři osoby, cizí státní příslušnosti, od února do července loňského roku nabízeli k prodeji zboží s napodobeninou ochranných známek požívaných ochrany na území České republiky v rozporu s ust. § 8 odst. 3 písm. b) zákona ČNR č. 441/2003 Sb. Více než 3 000 věcí – hodinek, oblečení apod., měli uložené nejen ve stáncích, ale ve skladech, motorových vozidlech a dalších přilehlých prostorách. Majitelům ochranných známek by prodejen napodobenin mohli způsobit škodu blížící se částce 2 500 000 korun.
 
Koncem minulého týdne si všichni podezřelí převzali usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci přečinu Porušení práv k ochranné známce. Jejich stíhání je vedeno nevazebně.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
24. dubna 2014

vytisknout  e-mailem