Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže

KARLOVARSKO – Podvody při výběrovém řízení na stavební práce.  

Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání ze spáchání zločinu Porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže proti 47letému muži, který je majitelem stavební společnosti z Chebska. Ten měl od roku 2009 do roku 2013 za účelem získání veřejných zakázek podvádět při výběrových řízeních na stavební práce.
 
Obviněný muž měl nejméně ve 25 případech veřejné soutěže, různým zadavatelům a investorům předkládat padělané listiny prokazující splnění profesních kvalifikačních předpokladů společnosti, jak to vyžaduje zákon o veřejných zakázkách. Svým jednáním měl pak podnikatel získávat neoprávněné výhody vůči ostatním soutěžitelům a podvodně tak získávat stavební zakázky v hodnotě několika desítek milionů korun. Mělo se jednat o finanční zdroje z evropské unie a národních zdrojů.
 
Obviněnému podnikateli tak v případě prokázání viny hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Podíl dalších osob na této trestné činnosti je předmětem dalšího vyšetřování kriminalistů.
 
nprap. Zuzana Týřová
19. 5. 2014

vytisknout  e-mailem