Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Porušil předpisy

KLATOVY - Muž z Přešticka jel s osobním vozidlem bez řidičského průkazu. Odmítl se podrobil testu i lékařskému vyšetření. 

     V pátek 29. ledna letošního roku jel řidič s vozidlem tovární značky Škoda Superb ve směru od Plzně a byl zastaven a kontrolován v Klatovech na ulici Plzeňské v 11.45 hodin. Čtyřicetiletý muž z obce na Přešticku policistům nepředložil řidičský průkaz ani zelenou kartou, což je osvědčení prokazující skutečnost, že k vozidlu byla uzavřena smlouva o pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla.

Muž se na výzvu podrobil dechové zkoušce, která byla negativní.  Řidič se odmítl podrobil testu na omamné a psychotropní látky i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

     Dále policisté zjistili, že 20. listopadu loňského roku byl kontrolován policisty z Přeštic a byl mu zadržen řidičský průkaz, kdy se též odmítl podrobit testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou i lékařskému vyšetření.

Protože bylo důvodné podezření, že muž se bude vyhýbat přestupkovému řízení, tak byla muži uložena kauce ve výši 40 000 Kč. Policisté zajistili i vozidlo, které řídil.

 

 

  

 

nprap. Ladmanová Dana

1. 2. 2016

 

 

vytisknout  e-mailem