Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Porušil zákaz

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté muži sdělili podezření z trestného činu. 

Policisté se v uplynulém týdnu zaměřili převážně na chodce, cyklisty a na měření rychlosti. Největším problémem u chodců, je nepoužívání přechodu pro chodce a chůze na červenou.  Naopak cyklisté zase neustále bojují s osvětlením a povinnou výbavou.

Cyklista je povinen mít vybavené kolo tak, jak mu to zákon ukládá. Za snížené viditelnosti musí použít světlo. Děti do osmnácti let jsou podle zákona povinné mít za jízdy na hlavě nasazenou přilbu. A jízda pod vlivem alkoholu je zakázána!

Pro sedmadvacetiletého řidiče Hondy zákazy zřejmě nic neznamenají. V pondělí odpoledne ho policejní hlídka zastavila v Nezdenicích a provedla u něj test na drogy. Ten mu vyšel pozitivní. Poté řidiče převezli do nemocnice, kde se podrobil potřebným odběrům. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.

O den později zastavila policejní hlídka šestadvacetiletého řidiče, který projížděl Uherským Brodem. Mladý muž neměl za volantem co dělat, neboť mu Okresní soud v Uherském Hradišti vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel na čtyři roky. Řidič porušil zákaz, proto mu policisté ještě ten den sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to mu nyní hrozí až dvouleté vězení.

Bez řidičského průkazu usedl za volant Opelu sedmatřicetiletý řidič. Uherskohradišťští policisté v dostupné evidenci zjistili, že řidičský průkaz mu byl v měsíci únoru zadržen z důvodu řízení pod vlivem drog. Nyní ho čeká vysvětlování na odboru dopravy.

Dopravního přestupku se v úterý hodinu po poledni dopustil devětapadesátiletý řidič nákladního auta. Kvůli jeho nedbalosti musela být dokonce uzavřena silnice mezi Bystřicí pod Lopeníkem a Bánovem. Řidič z tamního lomu přepravoval kamení, které mu během jízdy padalo na silnici. Důvodem bylo špatné zabezpečení zadního čela vozu. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Na jeho nepozornost ale doplatily dva vozy, které zasáhlo padající kamení. Celková škoda je předběžně odhadnuta na sto sedmdesát tisíc korun. Po odstranění překážky byl provoz na silnici obnoven. Řidič, kterému se tato nepříjemná situace stala již v minulosti, dostal od policistů blokovou pokutu.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 15. 4. – 21. 4. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

15. – 21. 4. 2016

8. – 14. 4. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

10

8

Řidič pod vlivem drog

2

1

Překročení maximální rychlosti

46

25

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

3

5

Nepoužití bezpečnostních pásů

5

6

Telefonování za jízdy

8

2

Špatný technický stav vozidla

19

39

Neoprávněné zastavení a stání

0

5

Chodci

7

1

Cyklisté

8

5

22. dubna 2015, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem