Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Porušila čtyři zákazy

CHOMUTOV - Léčení se prodloužilo, Zaměřil se na pneumatiky.... 

Porušila čtyři zákazy
Poblíž Radonic kontrolovala policejní hlídka projíždějící motorové vozidlo VW Pasat. Jeho řidička – 23letá žena z Vilémova musela předčasně svou jízdu ukončit. Muži zákona totiž zjistili, že porušila hned čtyři platné zákazy řízení motorových vozidel. Kromě Městského úřadu Kadaň, který vydal zákazy dva, vydaly stejná rozhodnutí i Městský úřad Litvínov a Magistrát Teplice. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, žena se bude zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.   
 
Léčení se prodloužilo
V polovině prosince loňského roku napadl v Klášterci nad Ohří 33letý muž místního obyvatele. Před barem v Nádražní ulici ho několikrát udeřil do obličeje, když pak upadl na zem, v útocích pokračoval. Poškozený musel vyhledat lékařské ošetření, zranění si vyžádala následnou hospitalizaci v nemocnici. Jednání útočníka policisté šetřili jako přestupek. Na základě lékařské zprávy však bylo zjištěno, že se doba léčení napadeného muže prodloužila. Na útočníka tak čeká obvinění z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Okolnosti napadení nadále policisté vyšetřují.
 
Zaměřil se na pneumatiky
Škodu za téměř 17 tisíc korun způsobil svým jednáním 43letý muž z Kadaně. V ulici Kpt. Jaroše vnikl na volně přístupný dvůr a u čtyř zaparkovaných vozidel prořezal pneumatiky. Na majitele čeká výměna celkem 10 kusů pneumatik. Co pachatele k tomuto jednání vedlo, vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení. Za trestný čin poškození cizí věci může soudce odměnit pachatele až ročním pobytem ve vězení.
 
Vrátit věci zapomněl
V únoru letošního roku zapůjčil mladík z Klášterce nad Ohří svému 21letému známému herní konzoli s příslušenstvím. Domluvili se, že druhý den si ji vyzvedne. Když si však pro věci přišel, zůstaly dveře zavřené, mladík se vyhýbá kontaktu s poškozeným a nereaguje ani na telefony. Navíc poškozený získal informaci, že konzoli již prodal a peníze si nechal. Škodu vyčíslil na 7 tisíc korun. Za zpronevěru hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Zloděj na hřbitově
Krádež na hřbitově vyšetřují policisté z Klášterce nad Ohří. Místní obyvatelka totiž oznámila, že z hrobu manžela zmizely dva kusy bronzových křížů. Jejich hodnotu stanovila na 6 tisíc korun. Po totožnosti neznámého zloděje vyhlásili policisté pátrání.
 
Komu vadila tabule?
Orientační turistickou tabuli poškodil neznámý vandal na parkovišti nad sjezdovkou v obci Měděnec. Obecní úřad vyčíslil škodu na 15 tisíc korun. Policisté skutek vyhodnotili jako trestný čin poškození cizí věci.
 
Napadání pokračuje
Ze společně obývaného bytu na adrese Kundratická v Chomutově musel odejít 37letý muž. Neustále totiž vyhrožuje své manželce a dětem ublížením na zdraví. Ženě navíc výhrůžky posílá i prostřednictvím SMS zpráv. Jelikož v minulosti již k napadení manželky došlo, přistoupili policisté k vykázání násilníka z bytu. Provedená dechová zkouška prokázala, že je pod vlivem alkoholu, přístroj naměřil 2,20 promile. Skončil proto v policejní cele, odkud byl následně propuštěn. Muž je podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Za uvedený trestný čin mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
11. dubna 2012  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem