Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Porušili zákaz řízení a usedli za volant

KLADENSKO – Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí maximální trest odnětí svobody na dva roky. 

Policisté obvodního oddělení Stochov v současné době prošetřují případ trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, z kterého je podezřelá sedmadvacetiletá žena z Kladna.

Dne 26. srpna 2019 kolem jednadvacáté hodiny řidička usedla za volant a v obci Stochov Slovanka v Karlovarské ulici řídila osobní vozidlo tovární značky BMW, ačkoliv si byla plně vědoma, že má rozhodnutím Magistrátu města Praha vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel po dobu dvanácti měsíců, a to do dubna 2020. Téhož dne bylo podezřelé řidičce sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který ji hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 2 roky.

Ze stejného trestu je podezřelý i šedesátiletý muž, cizí státní příslušnosti, který řídil dne 31. července 2019 vozidlo Škoda Fabia v obci Velvary na trase z ulice náměstí Krále Vladislava do ulice U Cukrovaru. Policejním šetřením bylo zjištěno, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel do července roku 2020 udělený Magistrátem města Kladna. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
27. srpna 2019

vytisknout  e-mailem