Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Porušili zákazy řízení

Jindřichův Hradec - Tři případy během pár dnů. 

Několik řidičů bez platného oprávnění, kteří i přes zákaz usedli za volant svých plechových strojů, vyšetřují policisté na Jindřichohradecku.
První případ je z Novobystřicka, kde koncem ledna byl kontrolován mladý muž z Jihlavy. Policisté si vyžádali opisy z evidenční karty řidiče a za pár dní byly doručeny tři rozsudky okresních soudů a krajského soudu s dobou zákazu řízení všech motorových vozidel do druhé poloviny roku 2018.
Na základě zjištěných skutečností byly včera zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Další dva případy vyšetřují policisté obvodního oddělení Jindřichův Hradec, kdy byla včera v ranních hodinách zastavena dvojice jedoucí v osobním vozidle. Policisté dopravního inspektorátu dle velmi dobré místní a osobní znalosti věděli, že se jedná o osoby, které mají vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Při zastavení vozidla mladý muž z něj utekl do nedalekého sídliště a ve voze nechal svou známou. Když se hlídka za ním vydala, přesedla si zatím žena za volant a odjela s ním do Otína.
 
Dopravní policisté oba hříšníky nalezli a šetřením zjistili jejich předchozí tresty. Své poznatky s dokumentací předali policistům obvodního oddělení Jindřichův Hradec, kteří zahájili úkony zkráceného přípravného řízení. Během dvou týdnů lze očekávat, že se o řešení jejich protiprávního jednání bude zajímat soud.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
19. února 2013

vytisknout  e-mailem