Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Porušovala autorská práva

ÚSTÍ NAD LABEM - Na datová uložiště několika servrů uložila stovky filmů. 

Policejní komisař sdělil obvinění 45leté ženě z trestného činu Porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi. Obviněná po dobu minimálně čtyř let nabízela prostřednictvím internetu audiovizuální díla v různých datových formátech, a to tak, že je ukládala na tzv. datová uložiště a odkazy na stažení těchto děl zveřejňovala na diskusních fórech. Tímto způsobem uložila stovky filmů. Celou dobu si obviněná byla vědoma, že svým jednáním porušuje zákon, protože nemá souhlas vlastníků autorských práv. Způsobená škoda na ušlém zisku z prodeje se pohybuje kolem 138 tisíc korun. Ovšem škoda, která byla způsobena držitelům autorských práv, je přes 8 miliónů korun. Za uvedené jednání obviněné hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do 5 let, peněžitý trest nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 
Vloupání do kurníku
Chlumečtí policisté pátrají po pachateli, který v průběhu noci z 29.-30.10. v ulici Ústecká vnikl na zahradní parcelu, kde se následně vloupal do uzamčeného kurníku a odcizil dosud neupřesněný počet slepic. Majitel škodu prozatím policistům nevyčíslil.
 
Zloděj využil nepozornosti
Trmičtí policisté pátrají po zloději, který včera kolem jedné hodiny odpoledne na parkovišti velkoobchodu využil nepozornosti poškozeného, který ukládal nákup do vozidla, a z předního sedadla mu odcizil kabelku s finanční hotovostí a doklady. Majiteli tak způsobil škodu přes 45 tisíc korun.
 
 
por. Bc. Veronika Hyšplerová
Preventivně informační skupina Ústí nad Labem
E-mail: orulpis@mvcr.cz
Tel.: +420 974 426 208
         +420 724 189 726

vytisknout  e-mailem