Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté vyprostili z havarované octavie trojici mladíků

ČESKOLIPSKO - Řidič octavii po smyku otočil na střechu. 

Ve čtvrtek 10. prosince krátce před osmou hodinou ranní projížděli  policisté krajské pořádkové jednotky (se služebním zařazením na Územním odboru Česká Lípa) obcí Jablonné v Podještědí k bezpečnostnímu opatření do Liberce, když se stali svědky havárie osobního vozidla značky Škoda Octavia. Jeho řidič přijížděl v opačném směru od Liberce  a po projetí zatáčky vlivem nepřiměřené rychlosti  neudržel auto na kluzké silnici a ve smyku vyjel mimo ni. Octávie se pak v příkopu  převrátila na střechu. Dopravní policisté později na místě odhadli vzniklou škodu na 205 000 korun.

Policisté mladíkům pomohli dostat se z auta. Posádka v něm byla  uvězněná kvůli zablokovaným dveřím, které zevnitř otevřít nešly.  Devatenáctiletý řidič i jeho dva spolujezdci ve věku 19 a 17 let byli bezprostředně po havárii ve špatném psychickém stavu, naštěstí ale žádné zranění neutrpěli. Policisté jim poskytli dočasný azyl v jejich služebním transportéru a okamžitě přivolali na místo hasiče. Bezprostředně po havárii  byl totiž z auta cítit unikající benzin a motor podivně syčel. Vzhledem k poloze vozidla nebylo v možnostech policistů odpojit elektroinstalaci,  a tak jim nezbylo nic jiného,  než v bezpečné vzdálenosti od něj vyčkat příjezdu hasičů.

Když příslušníci hasičského sboru na místo havárie dorazili , policisté pokračovali v jízdě do Liberce, kde na ně čekalo plnění služebních úkolů v rámci bezpečnostního opatření k mezinárodnímu fotbalovému zápasu.

15. 12. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

havarovaná octavia

havarovaná octavia 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem