Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Posilněn drogami usedl za volant v zákazu řízení

BEROUNSKO – Podezřelý řidič má platný zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2022. 

Policisté obvodního oddělení Beroun při provádění silniční kontroly na pozemních komunikacích dne 12. května 2020 před jednadvacátou hodinou zastavili osobní vozidlo Škoda Superb. Vozidlo v tomto čase projíždělo v Berouně po trase z ulice Jungmanova do ulice Třídy Míru a poté do ulice Švermova.

Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je jednatřicetiletý muž z Berounska, který je v současné době v zákazu řízení, který mu byl opakovaně uložen rozhodnutím Okresního soudu Plzeň, Krajského soudu  Plzeň, Okresního soudu Beroun a Krajského soudu Praha, a to do března roku 2022. Dále policisté podezřelého řidiče vyzvali k testu na drogy, který byl s pozitivním výsledkem na návykové látky. Lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu v berounské nemocnici odmítl. Policisté po provedení prvotních úkonů podezřelého řidiče eskortovali k umístění do policejní cely.

V současné době je případ prošetřován a muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši až 2 roky.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
13. května 2020

vytisknout  e-mailem