Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil cizí auto

TEPLICKO - Měl vztek, že musí jít domů pěšky; Okradl kolegu...  

Poškodil cizí auto

     Patnáctitisícovou škodu způsobil 32letý vandal, který poškodil cizí vozidlo. Muž notně posílený alkoholem byl dle jeho slov naštvaný, že musí jít z hospody domů pěšky a ze vzteku ulomil vnější zpětné zrcátko na autě, které bylo zaparkované na jeho trase. Policisté muže chvilku po činu zadrželi, naměřili mu 2,3 promile alkoholu v dechu. Noc pak strávil v policejní cele, po vystřízlivění mu bylo sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci, za který mu hrozí až rok vězení.

 

Okradl kolegu

     Z přečinu krádeže byl obviněn 22letý muž, který okradl svého kolegu z práce. V polovině února si počkal, až bude ve společné šatně firmy sídlící v katastru Krupky „čistý vzduch“ a ze skříňky poškozenému odcizil mobilní telefon, který pak prodal do zastavárny. U výslechu se pod tíhou důkazů k činu doznal, v případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení.

 

Zmizely desítky stromů

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykácel a odcizil stromy v bývalém sadu mezi Hostomicemi a Úpoří. Během února z prostoru zmizelo přes 30 bříz a téměř čtyřicítka různých ovocných a dalších listnatých stromů. Na základě vyčíslení škod, které si policisté vyžádali od majitelů pozemků, byla celá věc kvalifikována jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody. Pokud bude pachatel dopaden, mohou po něm poškození žádat i náhradu způsobené škody ve výši přes dvacet tisíc korun.

 

 

14. 4. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem