Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Poškodil cizí majetek

ŽELEZNORUDSKO - Policisté zjistili žháře, který zapálil několik kontejnerů na odpad i část věcí v garáži. 

Policisté z obvodního oddělení v Železné Rudě ukončili prověřování případu, kdy se jednalo o podezření ze zapálení kontejnerů i vozidla a věcí v garáži.

Policisté přijali ve středu 4. prosince loňského roku, několik minut po půlnoci, oznámení od občana o zahoření kontejneru na tříděný odpad nedaleko školy. Policisté vyjeli na místo a oddělili hořící kontejner od ostatních a vyčkali na příjezd hasičů.

Následně policisté zjišťovali, zda nehoří i na jiných místech, projížděli městem a zjistili další  hořící kontejnery na papír v ulici Ke Hřišti, A. Kašpara a K Samotám. Ve všech případech oddělili hořící od ostatních kontejnerů na odpad. Celkem došlo k poškození sedmi kontejnerů.

Dále policisté přijali oznámení, že neznámý pachatel se pokusil zapálit zděnou garáž, která se nachází na zahradě u domu. Uvnitř garáže, která nemá vstupní vrata, bylo zaparkováno nákladní vozidlo, rozebrané vozidlo, čtyřkolka a další nářadí i materiál. Policisté zjistili, že došlo k ohoření předního světla i nárazníku u nákladního vozidla, stolu a chladničky.

Policisté dalším šetřením zjistili pachatele, kterým byl devětadvacetiletý muž z Karlovarska, který včera ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci.

Hmotná škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.

nprap. Ladmanová Dana

20. ledna 2020 

vytisknout  e-mailem