Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil cizí motorku

TEPLICKO - Skútr povalil na zem; Odnesly to „jen plechy“ a další zprávy. 

Poškodil cizí motorku

     Z přečinu poškození cizí věci je podezřelý 32letý muž, který měl poškodit cizí motorku. Podle dosud získaných důkazů začátkem srpna v Krupce z nezjištěného důvodu kopl do skútru zaparkovaného na pozemku, kde probíhala oslava narození dítěte. Motorka spadla na zem, oprava vzniklých škod přišla majitele na téměř devět tisíc korun. Pokud bude u soudu podezřelému prokázána vina, mohl by jít až na rok do vězení.

Odnesly to „jen plechy“

     Až tři roky by mohl strávit ve vězení 48letý muž, který minulý týden naboural v Teplicích dvě auta. Řidič se zřejmě dostatečně nevěnoval řízení a zezadu narazil do jiného vozidla, poté ještě naboural návěs náklaďáku. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes 1,8 promile alkoholu v dechu, po vystřízlivění mu bylo sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Zřejmě pod vlivem alkoholu usedl za volant také další stejně starý řidič, který měl nehodu v noci z pátku na sobotu. Po půlnoci v Teplicích bočně narazil do dvou zaparkovaných aut, poté se snažil z místa nehody ujet, prorazil si ale pneumatiku, což ho donutilo zastavit. Od vozidla pak chtěl odejít, policisté ho ale zadrželi. Muž jevil jasné známky požití alkoholu, dechovou zkoušku ale odmítl, nakonec souhlasil s odběrem krve. Teprve na základě rozboru odebraného biologického materiálu bude jasné, z jakého protiprávního jednání se bude zodpovídat. Pokud se podezření z požití alkoholu potvrdí a odborným vyjádřením bude stanovena hodnota do jednoho promile alkoholu v krvi, bude jeho jednání řešit teplický magistrát jako přestupek. V případě, že by bylo rozborem zjištěno více než jedno promile alkoholu v krvi, rozhodoval by o jeho vině a výši trestu soud.

     Obě nehody se naštěstí obešly bez zranění, vznikla pouze hmotná škoda na autech, v prvním případě to bylo šedesát tisíc korun, škoda způsobená při druhé nehodě byla předběžně vyčíslena na více jak čtyřicet tisíc.

Přišel o peníze

     O pět tisíc korun přišel muž, který provádí rekonstrukci bytu v Teplicích. Z krádeže finanční hotovosti je podezřelý jeho soused, kterého měl požádat o natažení prodlužovacího kabelu z jeho bytu, aby si mohl uvařit kávu. Podle dosud zjištěných důkazů měl mladý muž využít krátkodobé nepřítomnosti poškozeného a z krabice v obýváku mu odcizit finanční hotovost. Policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže, pokud soud rozhodne o jeho vině, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Zmizela dvě drahá kola

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v noci z pátku na sobotu ukradl v Košťanech dvě horská kola. Zloděj vylezl na balkon, který je více jak tři metry nad zemí a odcizil z něj celoodpružené kolo Scott Contessa Genius 15 (model 2010)  černé barvy se zlatými ornamenty květin a bílými pedály a přední vidlicí a celoodpružené kolo CTM Rawer Xpert (model 2015) černobílé barvy s červenými pedály. Celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na téměř sto třicet tisíc korun, případ prověřujeme jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. V souvislosti s tímto případem žádáme spoluobčany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k pachateli, nebo ukradeným kolům (viz fotografie níže), aby kontaktovali policisty z OOP Dubí na tel. č. 974 440 400.

21. 8. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

odcizené kolo CTM

odcizené kolo CTM 

Detailní náhled

odcizené kolo Scott

odcizené kolo Scott 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem