Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poškodil dřevěnou závoru na přejezdu

BENEŠOVSKO – Hledáme svědky páteční dopravní nehody, ke které došlo ráno 4. března letošního roku 

Dosud neznámý řidič v benešovské ulici Černoleská ve směru od obce Benešov na Mariánovice poškodil dřevěnou závoru zabezpečovacího zařízení na železničním jednokolejném přejezdu. Dopravní policisté se případu intenzivně věnují, prověřují všechny zjištěné okolnosti.
Z výsledků prvotního šetření a z výpovědi svědka policisté se jim podařilo získat poznatek, že přibližně dvacet minut před devátou hodinou ranní projížděla přes železniční přejezd vysokou rychlostí dosud neztotožněná bílá dodávka, a to již v době, kdy svítila přerušovaná červená světla zabezpečovacího zařízení. Při průjezdu dodávkového vozidla železničním přejezdem došlo k uražení konce závory. Následně neznámý řidič s dodávkou z místa nehody ujel směrem na obec Mariánovice
V době popisované události mělo za zmiňovaným automobilem přijíždět ve stejném směru k železničnímu přejezdu další motorové vozidlo, rovněž bílá dodávka nezjištěného typu, která zastavila před přejezdem.
Policisté ze skupiny dopravních nehod se touto cestou obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a hledají případné další svědky, kteří by jim mohli poskytnout jakékoliv informace k hledanému vozidlu, neznámému řidiči či k samotnému průběhu dopravní nehody.
Důležitým svědkem může být právě řidič bílé dodávky, který zastavil před železničním přejezdem. Svědci se mohou přihlásit přímo policistům na služebně dopravního inspektorátu v Benešově nebo prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.

nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí P ČR
8. března 2016

vytisknout  e-mailem