Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil ohradníky

CHOMUTOV - Při sepisování smlouvy lhal, Do chaty pro jídlo.... 

Poškodil ohradníky
Obvinění z trestného činu poškození cizí věci si převzal 57letý muž z Chomutova. Na začátku srpna letošního roku poškodil na pastvině pod osadou Hořenice ohradník, který bránil v útěku ustájeného dobytka. Na odstavné ploše poblíž obce pak poškodil balíky se senem tím, že prořezal folii, kterou byly balíky zabalené. V posledním případě pak natloukl hřebíky do pražců na přejezdu u obce a svým jednáním způsobil, že si čtyři řidiči projíždějících vozidel poškodili pneumatiky. Majitelům způsobil celkovou škodu ve výši 54 tisíc korun. Co muže k tomuto jednání vedlo, policisté vyšetřují.
 
Při sepisování smlouvy lhal
Podvod vyšetřují policisté v Kadani. 25letý muž z Mostu uzavřel v místní prodejně smlouvu a získal tak úvěr ve výši 17 tisíc korun. Peníze použil na nákup notebooku, který si ihned odebral. Při sepisování smlouvy však podváděl, uvedl nepravdivé údaje a domluvené splátky nehradí. Za uvedený trestný čin mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 
 
Hladový zloděj
54letý muž z Chomutova vnikl v Okounově do rekreační chaty. Překonal vstupní branku na pozemek, poškodil dveře u domku a vnikl dovnitř. Celou chatu prohledal a odcizil různé potraviny. Pak se ještě snažil dostat do přistavené garáže, to se mu ale nepodařilo. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 5 tisíc korun. Kromě obvinění z krádeže je pro podezřelého připraveno i obvinění z porušování domovní svobody.
 
Sebrali mu telefon
Dva mladíci ve věku 15 a16 let připravili o telefon svého vrstevníka. Před kinem v Kadani oslovili poškozeného a požadovali po něm cigaretu. Po odmítnutí ho však podrželi, prohledali, a když zjistili, že v ruce drží mobilní telefon, přístroj sebrali a z místa odešli. Policisté skutek vyšetřují jako loupež.
 
Poškození horkovodu
Větší množství pozinkovanýchplechů a šroubů odcizil neznámý zloděj z horkovodu poblíž Tušimic. Poškozená firma vyčíslila škodu na 65 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže, skutek vyšetřují policisté z Kadaně.
 
Úpravy bez povolení
Z trestného činu poškození cizí věci je podezřelá 39letá žena z okresního města. Byt ve Zborovské ulici totiž bez souhlasu pronajímatele upravila. Provedla neoprávněné stavební úpravy spočívající v zateplení spodní části domu. Tímto poškodila venkovní plášť domu. Vlastníkovi způsobila svým jednáním škodu za nejméně 5 tisíc korun.
 
Pracoval a kradl
Důvěru majitele domu ve Vejprtech zneužil 60letý muž z Loun. V době, kdy zde prováděl stavební práce, zjistil, co všechno zde poškozený má. Za pomoci shodného klíče pak vnikl do domu a sebral věci za 36 tisíc korun. Obvinění z krádeže si muž převzal, vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
14. prosince 2012      
prap. Marie Pivková    
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem