Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil služební vozidlo policie a pak se udal

LOUNSKO – Poškodil vozidlo městské policie; Nalezenou kabelku nevrátila s původním obsahem 

Poškodil vozidlo městské policie
 Postoloprtští obvodní policisté v uplynulé době sdělili podezření z trestného činu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví 26letému muži.

 Ten měl na přelomu roku v Postoloprtech před několika svědky ukopnout zrcátko služebnímu vozidlu Městské policie Postoloprty. Ihned po činu se dotyčný šel udat na nedalekou služebnu Policie České republiky, kde s ním byly zahájeny úkony trestního řízení. V případě uznání viny soudem mu hrozí odnětí svobody až na tři léta.

Nalezenou kabelku nevrátila s původním obsahem
 Sedmašedesátiletá žena při nákupu v jednom z obchodů se smíšeným zbožím v Lounech odložila svou příruční tašku k věšáku s oblečením a věnovala se výběru zboží.

 Dle zjištěných informací měla podezřelá nalézt tuto odloženou kabelku, která obsahovala mobilní telefon, platební kartu, doklady, ale i peníze a další osobní věci. Podle policistů ji dotyčná v nestřežené chvíli prohledala a přisvojila si z ní více jak desetitisícovou finanční hotovost. Příruční tašku i se zbylými věcmi měla následně vrátit na viditelné místo v obchodě. Poškozená si po chvíli uvědomila, že u sebe nemá svou kabelku, a vydala se ji hledat. Po krátké chvíli ji nalezla, ale zjistila, že v ní chybí peníze, a proto celou věc oznámila na policii.

 Lounští obvodní policisté důkladným šetřením případ objasnili a sdělili podezření z přečinu zatajení věci 51leté ženě z Lounska. Vzhledem k této nerozvážnosti dotyčné nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

30. ledna 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem