Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Poškodil stát

NOVOJIČÍNSKO - Krátil daně 

S podezřením ze spáchání zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby vyšetřují policisté oddělení hospodářské kriminality 39letého muže-jednatele spol. s.r.o. se sídlem v Novém Jičíně.

Se záměrem zkrátit Českou republiku na dani z příjmů právnických osob, podal ve dnech 04.07.2011 a 27.06.2012 na Finanční úřad  přiznání k dani z příjmů právnických osob, ve kterých v rozporu se zákonem o daních z příjmů, zaúčtoval do daňově uznatelných  nákladů položky, u kterých nebylo prokázáno, že by se jednalo o výdaje vynaložené na dosažení, zajištění a udržení zdanitelných příjmů, čímž zkrátil daň z příjmů právnických osob za roky 2010 a 2011 o částku 336.644,- Kč
A dále v rozporu se zákonem  o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, podal opakovaně v roce 2011 a 2012  na Finanční úřad, přiznání k dani z přidané hodnoty, kdy kontrolou správce daně byl zjištěn rozdíl mezi účetním stavem a skutečně zjištěným stavem, čímž zkrátil daň z přidané hodnoty za roky 2010 a 2011 o částku 206.767,- Kč.  Celkově za roky 2010 a 2011 měl úmyslně zkrátit daň z příjmů právnických osob a daň z přidané hodnoty v celkové výši 543.411,- Kč, ke škodě České republiky zastoupené Finančním úřadem.

Alkohol v dopravě
V sobotu i neděli kontrolovali policisté opilé řidiče.  Jeden řidič skončil na protialkoholní záchytné stanici. Opilí řídili jak muži, tak i žena.

V městě Příbor zastavili policisté 26letého muže ve vozidle VW Golf s 2,3promile v krvi. Byl natolik opilý, že své jednán nebyl schopen ovládat, a proto skončil na protialkoholní záchytné stanici. Druhým byl 32letý řidič vozidla Audi, zastavený policisty v Novém Jičíně. Kontrolu mu naměřili 1,9 promile.  Ve Frenštátě pod Radhoštěm neunikla pozornosti policistů 57letá žena ve vozidle Š Felicie. Tu policisté kontrolovali krátce před sobotním obědem. Také jí alkohol tester ukázal hodnotu převyšující 1,6 promile.
Všichni opilí kontrolovaní řidiči se svým jednáním dopustili přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, které bude projednávat soud.
  

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem